23. marts 2019
Jørgen Roses lever op til kravene med hans ordning, siger Region Sjælland. Foto: Ole Brandt
Jørgen Roses lever op til kravene med hans ordning, siger Region Sjælland. Foto: Ole Brandt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Region: Kalundborg-læges løsning er i orden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Region: Kalundborg-læges løsning er i orden
Kalundborg - 21. september 2018 kl. 17:36
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Privatpraktiserende læge Jørgen Roses ordning, hvor han har ansat en anden læge til at tage sig af de patientforløb, hvor patienterne skal have afhængighedsskabende medicin, lever ifølge Region Sjælland op til reglerne.

- Ifølge overenskomsten skal man kunne dække det faglige spektre som almen praktiserende læge. Bliver man indskrænket, skal man sikre, at en anden læge kan levere de relevante ydelser til borgerne, siger Christina Lundgren, praksisdirektør i Region Sjælland.

Jørgen Rose, der har praksis i Kalundborg Lægecenter på Frederik Andersensvej i Kalundborg, fik den 20. juli i år indskrænket sin ordinationsret. Bag indskrænkelsen står Styrelsen for Patientsikkerhed, der dermed forbød ham at udskrive afhængighedsskabende medicin. Det indbefatter smertestillende medicin samt sove- og beroligende medicin.

Baggrunden for indskrænkelsen var, at styrelsen fandt, at Jørgen Rose havde handlet groft uansvarligt i forbindelse med udskrivningen af medicinen.

Under styrelsens lup. Det drejede sig både om, at han havde udskrevet for store mængder af afhængighedsskabende medicin samt særligt grelle enkelttilffælde, fortæller Karsten Bech, overlæge ved Styrelsen for Patientsikkerhed.

- Hvert kvartal kontrollerer vi de recepter, der udskrives på afhængighedsskabende medicin. Det var sådan, vi fangede Jørgen Rose, fortæller han.

Ifølge Karsten Bech vil Styrelsen for Patientsikkerhed nu have særlig fokus på Jørgen Rose ved de kvartalsmæssige kontroller.

- Vi vil se på hans receptudskrivninger og, hvad det er, han ordinerer, fortæller han.

Både Christina Lundgren fra Region Sjælland og Karsten Bech giver udtryk for, at det ikke er en sjældenhed, at læger får indskrænket deres ordinationsret.

- I øjeblikket ligger vi i vores autorisationsregister på i omegnen af 400-500 læger, der har fået indskrænket deres ordinationsret. Det er ud af de cirka 30.000 læger, vi har registreret, så det er ikke kun almen praktiserende læger. Det kan også være udenlandske læger, der har et vikariat i Danmark, siger Karsten Bech.

Jørgen Rose har ved tidligere lejlighed sagt, at han håber på at få ordinationsretten tilbage. Det håb gentager han, da Nordvestnyt snakker med ham, men ellers har han ikke yderligere kommentarer.

Det er noget, der ikke sker så ofte ifølge Karsten Bech.

- Det er sket for nogle få. Det kræver, at vi får en indikation af, at han har ændret sig, siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk