17. februar 2019
Formand for Reersø Museum René Rohde og kasserer for museet Tove Andersen i Reersø Museum. Museet skal til foråret istandsættes for over en million kroner. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Formand for Reersø Museum René Rohde og kasserer for museet Tove Andersen i Reersø Museum. Museet skal til foråret istandsættes for over en million kroner. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Reersø Museum istandsættes for millionbeløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Reersø Museum istandsættes for millionbeløb
Opdateret 23. oktober 2016 kl. 22:50
Kalundborg - 20. oktober 2016 kl. 17:07
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Reersø Museum skal istændsættes for mere end 1,1 millioner kroner. Museet skal blandt andet have lagt nyt stråtag og der skal skiftes spær, lægter og bindningsværksstolper i bygningen.

På Reersø Museum har man længe haft et ønske om at udbedre skaderne på bygningsværket, men man har manglet midlerne.

- Derfor søgte vi i foråret 2015 Slots- og Kulturstyrelsen om tilladelse til at lægge et nyt stråtag på museet, og samtidig sendte vi ansøgning til A.P. Møller og Hustru Chastine MC-Kinney Møllers Fond til almene Formaal om midler til restaurering af museet, fortæller formand René Rohde.

På opfordring af fonden blev der sat en rådgivende ingeniør på projektet, og ingeniøren gennemgik omhyggeligt huset.

- Ingeniørens gennemgang af museet viste, at det var i dårligere stand end først antaget. Projektet er blevet større end først antaget. Til gengæld skulle vi være fri for ubehagelige overraskelser, når selve restaureringen går i gang, siger René Rohde.

A. P. Møller støtter restaureringen med 800.000 kroner og Slots- og Kulturstyrelsen støtter med 375.000 kroner. Selve restaureringsarbejdet går i gang i foråret 2017, og René Rohde håber at arbejdet er færdigt i løbet af tre til fire måneder, så Reersø Museum kan nå at holde åbent i sommeren 2017.

- Efter restaurationen skal museet være levedygtigt mindst 50 år frem i tiden, siger han.

Reersø Museum holder åbent for sidste gang inden restaureringsarbejdet den 5. november mellem klokken 12.00 og 15.00. Her vil der være gratis adgang til museet. Derefter vil museet lukke ned for vinteren, og museumsgenstandene vil blive pakket væk, så der er plads til restaureringsarbejdet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk