25. juni 2019
Kirsten Rask (S) (til højre) - her sammen med kommunal­bestyrelseskollegerne Gunver Jensen og Sylvester Agbedoglo, er ikke umiddelbart begejstret for regeringens udspil. Foto: Thomas Rye
Kirsten Rask (S) (til højre) - her sammen med kommunal­bestyrelseskollegerne Gunver Jensen og Sylvester Agbedoglo, er ikke umiddelbart begejstret for regeringens udspil. Foto: Thomas Rye
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rask (S) frygter for nærheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rask (S) frygter for nærheden
Kalundborg - 17. januar 2019 kl. 13:21
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Regionerne er jo allerede trukket i arbejdstøjet på flere af de områder, sundhedsreformen vil udvikle og forbedre indenfor fællesskaberne, og det på trods af, at regeringen efter min bedste opfattelse reelt har udsultet regionerne de senere år. Jeg kan godt frygte, at den nærhed, regeringen vil fremme, kommer i klemme med en reform, hvor det nære kendskab til borgere og geografi rundt i landet bliver sat under pres.

Det siger Kirsten Rask (S), medlem af kommunalbestyrelsen i Kalundborg - og medlem af Region Sjællands regionsråd.

Kirsten Rask vurderer, at det sundhedsfaglige personale vil få endnu flere opgaver, og at borgerne - patienterne - samlet set ikke vil få bedre vilkår i en reform, som i værste fald skaber forvirring.

- Jeg er regulært bekymret over, om vi kommer til at mangle de lokalpolitiske led, regionerne udgør i dag. Borgerne bruger jo os, når der er noget, de er utilfredse med, eller gerne ser udbygget og forbedret, og regionerne har jo kendskabet til lokale behov og befolkningsudvikling. Kirsten Rask nævner et udspil fra regionens administration om at samle den psykiatriske geriatrik i Vordingborg. Et projekt, som regionsrådspolitikerne fik stoppet.

- Psykiatri-behandlingen skal spredes ud, hvor der er behov for den, ikke centraliseres - eller udhules i områder, der er tyndt befolket.

Kirsten Rask vil ikke sige så meget om konsekvenserne for de enkelte folkevalgte medlemmer, hvis regionsrådene forsvinder.

- Jeg mener, at det er borgerne, det først og fremmest handler om. Men naturligvis kan man undre sig over, at man, hvis det bliver vedtaget, er valgt for fire år og så bliver fyret efter tre.

Kirsten Rask tror dog ikke på, at det fremlagte forslag til en sundhedsreform også bliver det, der vedtages til sin tid.

- Jeg håber og tror, at der vil ske mange tilpasninger i forhandlingsforløbet, siger hun.

BR

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk