16. november 2018
Bestyrelsen - her med den afgående formand Jens Rønnemoes Pedersen i midten - er parat til et retsligt efterspil ved EU-domstolen, hvis havmøllerne tillades i Jammerland Bugt.
gallery icon

Se billedserie

Bestyrelsen - her med den afgående formand Jens Rønnemoes Pedersen i midten - er parat til et retsligt efterspil ved EU-domstolen, hvis havmøllerne tillades i Jammerland Bugt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Protestgruppe: Byggeri af havmøller vil føre til retssag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Protestgruppe: Byggeri af havmøller vil føre til retssag
Kalundborg - 30. oktober 2018 kl. 01:47
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Såfremt Energistyrelsen vælger at give etableringstilladelse til havmølle-projektet, er borgergruppen bag Beskyt Jammerland Bugt (BJB) forberedt på, at sagen skal indbringes for domstolene.

arrow Læs også: MF'ere til møde med bygherre for at stoppe hav-møller

Det blev sagt direkte, da Jens Rønnemoes Pedersen i sin (sidste) formandsberetning lørdag redegjorde for det seneste års arbejde - og mange frustrationer.

Og med en formue på den gode side af 100.000 kroner er borgergruppen med 6000 følgere og over 1000 betalende medlemmer klædt på til et retsligt forløb.

Jens Rønnemoes Pedersen sagde direkte på vegne af bestyrelsen, at »skulle Energistyrelsen efter indsigelsesperioden alligevel nå frem til at tillade Jammerland Bugt Havvindmøllepark, vil vi med stor sandsynlighed fremlægge vores solide faglige kritik af miljøvurderingens konklusioner vedrørende fuglelivet og tage sagen helt til EU-domstolen«.

Frustrationerne omkring havmølle-planerne handler om, at projektet stadig befinder sig i den del af VVM-fasen (møllernes konsekvens på miljøet, red.), hvor myndighedsbehandlingen pågår. Denne fase er åbenbart meget omfattende, for det har nu stået på i 40 måneder.

- Seneste opdaterede information på Energistyrelsens hjemmeside angiver, at projektet kommer i offentlig høring i sommeren 2018. Det skete jo så ikke - så mon ikke, at der snart kommer endnu en opdatering på Energistyrelsens hjemmeside? vurderede bestyrelsen og uddybede:

- Den seneste forklaring på forsinkelsen er, at den private bygherre, Euro­pean Energy A/S, på grund af fugleproblematik og kumulative effekter har valgt at indskrænke projektarealet i Jammerland Bugt, og at dette har afstedkommet justeringer af VVM-materialet og derfor yderligere forsinkelser. Alt imens skal vi som berørte borgere forholde os til en langtrækken af projektet, der virker nærmest amatøragtigt - tænk på, hvor mange borgere, der i flere år har måttet tåle denne uvished.

- Det er ganske enkelt uanstændigt, sagde Jens Rønnemoes Pedersen.

Sygdom er årsag til, at Jens Rønnemoes Pedersen, der har været borgergruppens formand siden etableringn af Beskyt Jammerland Bugt, trak sig fra formandsposten. Men Jens Rønne­moes Pedersen fortsætter dog som menigt bestyrelsesmedlem.

En af de meget markante talspersoner for BJB, Ole Nyvold, blev valgt som ny formand.

Bestyrelsen ser herefter ud som følger:

Ole Nyvold (ny formand), Jørgen Karlsen (næstformand), Michael Amstrup (kasserer), Jens Rønnemoes Pedersen (menigt bestyrelsesmedlem), Kirsten Dirchsen (menigt bestyrelsesmedlem), Hans Søie (nyvalgt, menigt bestyrelsesmedlem), Kaj F. Nielsen (bestyrelsessuppleant) og Erik Ludvigsen (bestyrelsessuppleant).

arrow Svensk støtte til protester mod havvindmølleparken
22. oktober 2018 kl. 12:28 Opdateret: kl. 10:27
arrow Frygter at havmøller vil skade turismen
29. august 2018 kl. 14:31 Opdateret: kl. 14:22
arrow Mølle-rapport i Jammerland Bugt har kostet 23 mio.
13. juli 2018 kl. 13:39 Opdateret: kl. 13:33

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk