30. juli 2021
Niels Erik Danielsen - i midten - her mellem Karin Dinesen og Erik Nielsen - ønsker politisk drøftelse af afslag fra forvaltningen. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Niels Erik Danielsen - i midten - her mellem Karin Dinesen og Erik Nielsen - ønsker politisk drøftelse af afslag fra forvaltningen. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politisk modstand mod afgørelse om Mullerup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Politisk modstand mod afgørelse om Mullerup
Kalundborg - 18. oktober 2020 kl. 19:12
Af Bjarne Robdrup

I en seks sider lang redegørelse til rådgivningsvirksomheden Golder Associates i Lyngby begrunder Kalundborg Kommunes forvaltning for Plan, Byg og Miljø, hvorfor der ikke er grundlag for at kræve en VVM-undersøgelse for det projekt om opførelse af 62 ferieboliger, som borgere omkring Mullerup Havn protesterer imod, og som Maycon Aps ønsker at bygge.

arrow Læs også: Rækkehuse til seniorer: Velkommen til Baunehøj Park

Nu får borgerne en håndsrækning fra Niels Erik Danielsen (EL), der med henvisning til initiativretten ønsker VVM-afgørelsen behandlet i teknik og miljøudvalgets næste møde, den 12. november. Den dato er tæt på klagefristens fire uger lange periode.

Niels Erik Danielsen ønsker, som han udtrykker det, en »politisk beslutning om vurdering af administrationens afgørelse om, at der ikke skal udarbejdes en såkaldt VVM redegørelse - en miljøkonsekvensrapport i forbindelse med byggeriet af 62 ferieboliger på Mullerup havn«.

- Ifølge bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter skal kommunen udarbejde en screening og træffe en screeningsafgørelse. Dette sker på grundlag af bygherrens ansøgning om hvorvidt et projekt er omfattet af nævnte bekendtgørelse bilag 2, siger Niels Erik Danielsen:

- Ved vurderingen skal kommunen tage hensyn til kriterierne i bekendtgørelsens bilag 6. Screeningen indeholder en liste over mulige skadelige virkninger på miljøet som følge af projektet. Hvis det skønnes, at projektet på grund af dets påvirkning, art, dimension eller placering kan få væsentlige virkninger på miljøet, skal projektet miljøvurderes.

I bilag 6 fremhæves »det naturlige miljøs bæreevne med særlig opmærksomhed på følgende områder: Vådområder, områder langs bredder, flodmundinger samt kystområder og havmiljøet« - og det er her, Danielsen mener, der skal sættes ind.

- Umiddelbart er det min opfattelse, at bekendtgørelsen burde have medført en afgørelse om, at der skulle udarbejdes en miljøkonsekvensrapport, siger han, der ønsker screening og bygherrens ansøgning inddraget i den politiske behandling.

Kalundborg Kommune skriver i sin afgørelse, at kommunen har screenet projektet ud fra VVM-ansøgningsskemaet, supplerende information og kriterierne i miljøvurderingslovens bilag 6 - og på den baggrund truffet afgørelse om, at det ansøgte projekt ikke vil medføre væsentlig påvirkning af miljøet og således ikke er omfattet af krav om miljøvurdering.

Det fremgår af forvaltningens skrivelse, at »afgørelsen er ikke en tilladelse, men alene en afgørelse om, at projektet ikke skal gennemgå en miljøvurderingsproces«.

Kommunen skriver også, at »på baggrund af projekt­ansøgningen er det vurderet, at projektet ved dets art, dimension og placering ikke antages at få væsentlig indvirkning på miljøet«. Der er i vurderingen særligt lagt vægt på:

o At projektet ikke påvirker beskyttet natur negativt.

o At projektet ikke påvirker bilag IV-arter negativt.

o At projektet ikke påvirker landskabet og kulturmiljøet negativt.

o At der pågår en dialog/proces i forhold til at etablere en optimal løsning for fremtidig håndtering af spildevand i området.

arrow Ung direktør god for 431 millioner: - Penge er ikke afgørende
04. februar 2021 kl. 04:42 Opdateret: kl. 16:45
arrow Mullerup Havn i rivende udvikling
29. november 2020 kl. 05:51 Opdateret: kl. 15:02
arrow Ejendomsudvikler på Mullerup Havn: Vi overholder lokalplanen
03. juli 2020 kl. 05:54 Opdateret: kl. 15:30
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk