19. juli 2019
Rasmus Horn Langhoff (S) - til højre - og Jacob Jensen (V) er med i panelet, når Nej til Motorvej på Røsnæs arrangerer debat- og informationsnmæøde om Kattegatforbindelsen 25. februar.  Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Rasmus Horn Langhoff (S) - til højre - og Jacob Jensen (V) er med i panelet, når Nej til Motorvej på Røsnæs arrangerer debat- og informationsnmæøde om Kattegatforbindelsen 25. februar. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politisk kamp for og imod motorvej på Røsnæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politisk kamp for og imod motorvej på Røsnæs
Kalundborg - 25. januar 2019 kl. 14:18
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvilke politikere støtter op om en motorvej på Røsnæs - og hvem gør ikke? Hvad er konsekvenserne ved at anlægge brede kørebaner, som ifølge foreningen Nej til Motorvej på Røsnæs er altødelæggende for naturkanonen Røsnæs og halvøens herlighedsværdier.

arrow Læs også: - Se Kattegatbro som en mulighed

Danmark går som bekendt til folketingsvalg i første halvdel af 2019, og på Røsnæs vil man gerne høre politikernes mening om en Kattegatforbindelse, der - såfremt den inddrager Røsnæs - vil få konsekvenser for området.

Dorete Dandanell og John Wilken, der begge er medlemmer af formandsskabet i Nej til Motorvej på Røsnæs, er initiativtagere til et politisk møde mandag 25. februar i to timer fra klokken 19 i Røsnæs Forsamlingshus, Søbakkevej 7 i Ulstrup. De udtrykker sig således:

- Baggrunden for debatmødet er, at spørgsmålet om en Kattegatforbindelse og dens linjeføring spiller en større rolle på Kalundborgegnen og især på Røsnæs end i den almindelige politiske debat. Derfor vil vi gerne give de politiske beslutningstagere mulighed for at komme til orde, før emnet drukner i den almindelige debat i en kommende valgkamp.

Aftenens overskrift er, siger arrangørerne, et debat- og informationsmøde om "Røsnæs og Kattegatforbindelsen",

Politikernes interesse for at være med er ganske betydelig, og flere træder formentlig ind på scenen, når det går løs.

Dorete Dandanell og John Wilken:

- Panelet kommer til at bestå af repræsentanter for de partier, der er repræsenteret i Folketinget. Vi har lige her og nu fået tilsagn fra Jacob Jensen, Venstre, Jonas Ghiyati, SF, Eva Flyvholm, Enhedslisten, Rasmus Langhoff, Socialdemokratiet, Jeppe Hedegaard Sørensen Peulecke, Radikale samt Jesper W. Hansen, Konservative.

Arrangørerne afventer svar fra Søren Espersen, Dansk Folkeparti, Laura Lindahl, Liberal Alliance og fra Sascha Faxe fra Alternativet.

Mødet vil blive indledt med, at John Holten-Andersen, der også er medlem af bestyrelsen i "Nej til motorvej på Røsnæs", giver en maximalt fem minutters redegørelse for broforbindelsens konsekvenser for halvøen Røsnæs - på baggrund af den screening og øvrige officielle dokumenter, der foreligger.

Derefter vil hver paneldeltager ligeledes få fem minutter til at forelægge egne holdninger til en mulig fast Kattegatforbindelse, dens nødvendighed eller det modsatte, og med gennemgang af indvirkning på miljø og natur. Efter en kort pause er der spørgsmål fra salen til panelet, der også kan komme med uddybende indlæg.

- Omkring kl. 21 runder vi af med opsamlende indlæg fra paneldeltagerne samt et "tak for i aften" fra os i foreningen.

Initiativtagerne bag "Nej til motorvej på Røsnæs" henviser til www.nejtilmotorvej..nu - eller www.facebook.com/nejtilmotorvej.

arrow S bekymret for lange udsigter til Kalundborg-motorvej
12. februar 2019 kl. 17:19 Opdateret: kl. 09:39
arrow Røsnæs vil i Folketinget hvis motorvej fastholdes
02. februar 2019 kl. 07:15 Opdateret: kl. 15:08
arrow Ministers kritik af bro får støtte på Røsnæs
16. januar 2019 kl. 20:10 Opdateret: kl. 11:29

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk