26. marts 2019
Så meget skrald fjernede tredje årgang på Skolen på Herredsåsen i september fra Gisseløre. Foto: Søren Kloster Sørensen
Så meget skrald fjernede tredje årgang på Skolen på Herredsåsen i september fra Gisseløre. Foto: Søren Kloster Sørensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere vil have særlig indsats mod affald på Gisseløre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere vil have særlig indsats mod affald på Gisseløre
Kalundborg - 07. december 2018 kl. 10:23
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Medlemmerne af teknik- og miljøudvalget har bedt Entreprenørservice i Kalundborg Kommune om at iværksætte en særlig indsats mod affald på Gisseløre Strand og ved Sukkerkanalen ved Bjerge Sydstrand.

På torsdagens udvalgsmøde diskuterede medlemmerne non-profit organisationen Hold Danmark Rents kortlægning af henkastet affald i 2018. Den blev foretaget over to dage i juni i år i Kalundborg.

Gennem interviews med 124 personer i Kalundborg samt ved at besøge 16 nøje udvalgte lokaliteter i kommunen, kom Hold Danmark Rent frem til anbefalinger om en særlig indsats på de to nævnte steder. Men de to steder overrasker langt fra udvalgsmedlemmerne.

- Det kommer jo ikke bag på os, og derfor har vi også aftalt med Entreprenørservice, at de skal have særlig fokus på de to områder fremover, siger Jakob Beck Jensen (V), formand for teknik- og miljøudvalget.

Problemerne for Gisseløre Strand er de mange sommergæster, heriblandt mange unge, der smider affald, mens problemerne ved Sukkerkanalen mere relaterer til manglende steder at komme af med sit affald. Desuden er Sukkerkanalens skraldespande ifølge Hold Danmark Rent ikke sikret mod, at havfuglene tager skraldet op af spandene og spreder det.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk