24. september 2020
Jacob Jensen (V), Rasmus Horn Langhoff (S) og produktionsdirektør ved Novo Nordisk Kalundborg Michael Hallgren under mandagens besøg i Kalundborg. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Jacob Jensen (V), Rasmus Horn Langhoff (S) og produktionsdirektør ved Novo Nordisk Kalundborg Michael Hallgren under mandagens besøg i Kalundborg. Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere vil have flere uddannelser til Kalundborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere vil have flere uddannelser til Kalundborg
Kalundborg - 11. september 2018 kl. 13:26
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kalundborg har et stort potentiale som uddannelsesby. Det mener folketingsmedlemmerne Jacob Jensen (V) og Rasmus Horn Langhoff (S), som efter et besøg i Kalundborg mandag, nu vil arbejde for at tiltrække flere uddannelser til byen.

De to lokale folketingsmedlemmer besøgte mandag Novo Nordisk, maskinfabrikken HRS og Professionshøjskolen Absalons lokale afdeling, der blandt andet omfatter kalundborgs diplomingeniøruddannelse.

- Vi diskuterede blandt andet hvordan vi kan hjælpe til med at sikre fortsat vækst i Kalundborg, infrastruktur og den nye motrovej fyldte naturligvis meget i diskussionen, men uddannelse var også et emne som vi brugte tid på, siger Rasmus Horn Langhoff og fortsætter:

- Novo Nordisk nævnte at lokale uddannelser som maskinmester og indenfor IT ville være til stor gavn for virksomhedens rekruttering af nye medarbejdere, så det er noget, som vi gerne vil se nærmere på, siger han.

De to politikere mener, at der er en realistisk mulighed for at få såddanne uddannelser til lokalområdet.

- Den første uddannelse er altid den sværeste. Døren er nu sparket ind, og Kalundborg har bevist, at man kan gøre en uddannelsesinstitution til en succes, siger Jacob Jensen, der blandt andet nævner lavt frafald fra uddannelserne, opbakning fra lokalsamfundet og gode muligheder for et relevant studiejob, som nogle af fordelene for uddannelser i Kalundborg.

- Samtidig vil uddannelserne have god gavn af hinanden, da det vil skabe et stærkt studiemiljø i Kalundborg, og gøre det lettere at trække studerende til alle uddannelserne, mener han.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk