25. marts 2019
Tirsdag mødtes folketingspolitikerne Jacob Jensen (V) og Rasmus Horn Langhoff (S) med medlemmer af bestyrelsen for foreningen Nej til en motorvej på Røsnæs-halvøen.Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Tirsdag mødtes folketingspolitikerne Jacob Jensen (V) og Rasmus Horn Langhoff (S) med medlemmer af bestyrelsen for foreningen Nej til en motorvej på Røsnæs-halvøen.Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere mødte motorvejskritikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere mødte motorvejskritikere
Kalundborg - 10. oktober 2018 kl. 19:38
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efterårssolen skinnede onsdag ned fra en skyfri himmel over Røsnæs, der viste sig fra sin allerbedste side, da en lille gruppe besteg udsigtspunktet ved Røsnæs Naturrum.

Med i gruppen var bestyrelsesmedlemmer fra gruppen Nej til en motorvej på Røsnæs-halvøen samt de to folketingspolitikere Jacob Jensen (V) og Rasmus Horn Langhoff (S) .

- Grunden til at vi inviterede jer med herop, er fordi vi heroppe fra udsigtspunktet kan se ud over store dele af Røsnæs, og dermed få en idé om, hvor smal halvøen er flere steder, sagde Anders Jensen, der er medlem af bestyrelsen for foreningen Nej til en motorvej på Røsnæs-halvøen

Foreningen havde inviteret de to lokalt valgte folketingsmedlemmer på besøg på Røsnæs, for de kunne få syn for forholdene på halvøen og bestyrelsesmedlemmerne kunne drøfte deres bekymringer med politikerne.

Folketingspolitikerne slog dog tidligt fast, at de begge er tilhængere af en Kattegatforbindelse.

- Kalundborg har en chance for at blive Danmarks centrum. Det vil give nogle unikke muligheder for vækst og udvikling, som det i mine øjne vil være en stor fejl ikke at gribe, sagde Rasmus Horn Langhoff.

Politikerne slog dog også fast, at de mener, at en Kattegatforbindelse skal etableres på en måde, så den tager hensyn til både naturen og beboerne på Røsnæs.

- Vi har ikke lagt os fast på en linjeføring endnu. Jeg tror ikke, at der er nogen, som forestiller sig en bro, som ender ved Røsnæs Fyr, og en motorvej op tværs gennem Røsnæs. Vi taler om et projekt, som kommer til at stå i flere hundrede år. Det skal laves ordentligt og på en måde, der tager hensyn til natur, miljø, dyreliv og borgere, sagde Jacob Jensen.

­Foreningsmedlemmerne påpegede, at der indtil nu kun har været en enkelt linjeføring i spil til Kattegatforbindelsen, hvor forbindelsen rammer Røsnæs vest for Nyby Havn. De opfordrede politikerne, til at få alle muligheder afsøgt omkring en Kattegatforbindelse, herunder ikke mindst en mulig tunnel.

Politikerne lovede at vende tilbage til Christiansborg og arbejde for at få afsluttet den forestående forundersøgelse så hurtigt som muligt.

- Vi vil arbejde for en hurtig forundersøgelse, så vi har noget konkret at forholde os til. Det tjener ikke noget formål at trække sagen i langdrag, heller ikke for beboerne på Røsnæs, sagde Jacob Jensen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk