24. august 2019
Christian Beenfeldt fra Kalundborg Rekrutteringsalliance, rektor Camilla Wang fra Professionshøjskolen Absalon og Rasmus Horn Langhoff (S) på besøg på Maskinmesterskolen København. Privatfoto
Christian Beenfeldt fra Kalundborg Rekrutteringsalliance, rektor Camilla Wang fra Professionshøjskolen Absalon og Rasmus Horn Langhoff (S) på besøg på Maskinmesterskolen København. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiker vil have maskinmesteruddannelse til Kalundborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiker vil have maskinmesteruddannelse til Kalundborg
Kalundborg - 22. februar 2019 kl. 10:55
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kalundborg skal have sin egen maskinmesteruddannelse. Det mener folketingsmedlem Rasmus Horn Langhoff (S).

Torsdag besøgte Rasmus Horn Langhoff, der er formand for Folketingets uddannelses- og forskningsudvalg, Maskinmesterskolen København, og besøget overbeviste ham om, at der er brug for en tilsvarende uddannelse i Region Sjælland.

- Region Sjælland er den eneste region i Danmark, som ikke kan uddanne egne maskinmestre. På trods af stor efterspørgsel fra både virksomheder og studerende. Det skal vi have lavet om på nu, udtaler Rasmus Horn Langhoff.

Folketingspolitikeren mener, at det vil være oplagt at placere en sådan uddannelse i Kalundborg.

- Vi skal have en maskinmesteruddannelse til Kalundborg. Det er den oplagte placering, sammen med de mange store virksomheder og det teknisk orienterede studiemiljø. Kalundborg er en perfekt kandidat til en ny maskinmesteruddannelse, og det vil gavne hele Region Sjælland, siger Rasmus Horn Langhoff.

På mødet deltog også Christian Beenfeldt fra Kalundborg Rekrutteringsalliance og Camilla Wang, der er rektor Professionshøjskolen Absalon, og sidstnævnte kan sagtens se perspektivet i at få uddannelsen til Kalundborg.

- Behovet er der, og en maskinmesteruddannelse vil passe perfekt ind i det meget stærke tekniske studiemiljø, som vi i forvejen er i færd med at opbygge i Kalundborg, siger hun.

Ifølge Camilla Wang vil det være Maskinmesterskolen København, som skal udbyde uddannelsen i Kalundborg.

- Men det vil være naturligt med et tæt samarbejde mellem maskinmesteruddannelsen og den uddannelsen som diplomingeniør i maskinteknologi, som Professionshøjskolen Absalon i øjeblikket søger om at få lov at udbyde i Kalundborg, siger hun.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk