20. april 2019
Planen er, at H.C. Andersen centeret skal ligge på Lerchenborg Gods.Foto: Christian G. Bitsch
gallery icon

Se billedserie

Planen er, at H.C. Andersen centeret skal ligge på Lerchenborg Gods.Foto: Christian G. Bitsch
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiker vil have H. C. Andersen center på finansloven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiker vil have H. C. Andersen center på finansloven
Kalundborg - 10. august 2018 kl. 14:58
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag den 5. september løfter H.C. Andersen Art Center sløret for planerne om et H.C. Andersen oplevelsescenter på Lerchenborg Gods ved et informationsmøde i Kalundborg.

Allerede nu er folketingsmedlem Jacob Jensen (V) en stor tilhænger af projektet.

- Jeg havde fornøjelsen sidste år at besøge stedet og tale med de ledende kræfter bag projektet. Jeg er også løbende blevet holdt orienteret om udviklingen herunder om økonomien i projektet, mulighederne for at tiltrække flere turister til området, ressourcepersoners opbakning med videre, fortæller Jacob Jensen, der vil forsøge at samle opbakning til oplevelsescentret på Christiansborg, siger han.

- Jeg synes, at projektet ser så realistisk og meget interessant ud, at jeg vil prøve at få det på finansloven for 2019. Det vil i så fald både være en direkte økonomisk støtte til gennemførslen, men samtidig også være med til at blåstemple H.C. Andersen centret i forhold til andre sponsorer og interessenter, siger han.

Jacob Jensen fortæller, at han har sendt projektbeskrivelsen til finansminister Kristian Jensen.

- Vi har i Venstre som bekendt en politik om at understøtte landdistrikterne, så vækst og udvikling kan ske i hele landet også i årene fremover. Vestsjælland kan også bruge et kulturelt fyrtårn, som vil kunne tiltrække turister både fra udlandet, Danmark og lokalt. Hvad kunne derfor være mere relevant end et oplevelsescenter med Danmarks nationaldigter H.C. Andersen oven i købet på et sted, hvor han selv i en periode har opholdt sig på sin rundrejse rundt i landet, spørger Jacob Jensen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk