7. juni 2020
Niels Erik Danielsen (Enhedslisten) støtter byggeri af flere seniorbofællesskaber i Kalundborg Kommune.  Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Niels Erik Danielsen (Enhedslisten) støtter byggeri af flere seniorbofællesskaber i Kalundborg Kommune. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiker støtter byggeri af seniorbofællesskaber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiker støtter byggeri af seniorbofællesskaber
Kalundborg - 26. juni 2018 kl. 18:10
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alle ved, at uddannelse er vigtig, og at erhvervslivet efterspørger gode forbindelser til og fra Kalundborg. Men der er andet end uddannelse og motorveje, der fortjener opmærksomhed. Ikke mindst, når der, som i talen om seniorbofællesskaber, er så stor interesse for dem.

Det siger Niels Erik Danielsen, og det er også baggrunden for, at Enhedslisten Kalundborg nu stiller forslag om, at kommunen i samarbejde med boligselskaber og private interessenter opretter såkaldte seniorbofællesskaber i kommunen.

Mandag fortalte Nordvestnyt om Gørlev Boligselskabs ønske om at bygge seniorbofællesskab i både Gørlev og Høng, efter at flere end 150 ældre deltog i åbent hus-arrangementer i Kalundborg og Gørlev lørdag.

- Seniorbofællesskaber er efterhånden blevet en udbredt og populær form for seniorbolig. Her kan man være både sin egen og en del af fællesskabet, og i Gørlev er 90 skrevet op, siger Niels Erik Danielsen.

På landsplan er der ca. 80.000 ældre, som overvejer at flytte i seniorbofællesskab inden for de næste fem år, viser en undersøgelse, som Realdania står bag. Men der er kun ca. 7.000 boliger i ­seniorbofællesskaberne.

Boligselskabet Lejerbo, der er repræsenteret i såvel Kalundborg som Høng, vil også gerne inddrages i denne form for ældreboliger. Lejerbo har opstillet mål for seniorbofællesskaber, der blandt andet handler om at »yde god rådgivning i alle faser, at medvirke til at inspirere seniorer til at oprette seniorbofællesskaber og at skabe seniorboliger, som er tidssvarende, fremtidssikrede og fleksible for seniorer, som søger tryghed og udfordringer«, ligesom Lejerbo har en køreplan for oprettelse af seniorbofællesskaber.

- Heri beskriver de, at kontakten til kommunen er meget vigtig, idet der oftest skal kommunal støtte til etableringen. På kommunalbestyrelsens planseminar i februar blev der fremlagt tal, der skønsmæssigt viste, at dersom vi skal have en fremgang i befolkningstallet, skal der frem mod 2033 bygges 700 boliger, siger Niels Erik Danielsen.

Det er på den baggrund, at Enhedslisten har stillet forslag til behandling på kommunalbestyrelsens augustmøde om, at »med henvisning til initiativretten stiller Enhedslisten Kalundborg forslag om, at kommunalbestyrelsen drøfter og tager initiativ til i samarbejde med boligselskaber og private interessenter at oprette såkaldte seniorbofællesskaber i kommunen«.

- Man kan ikke være i tvivl om, at der er interesse for denne boligtype, det viste lørdagens åbent hus-møder alt om, siger Enhedslistens medlem af kommunalbestyrelsen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk