16. december 2017
Det kan blive nødvendigt med ny lovgivning, der giver kommunerne bedre kort på hånden i forhandlinger med de lokale grusgrave, mener Peter Jacobsen (DF). Arkivfoto: Per Christensen
Det kan blive nødvendigt med ny lovgivning, der giver kommunerne bedre kort på hånden i forhandlinger med de lokale grusgrave, mener Peter Jacobsen (DF). Arkivfoto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiker i hårdt angreb på sjællandske grusgrave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiker i hårdt angreb på sjællandske grusgrave
Kalundborg - 10. oktober 2017 kl. 12:59
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Loven favoriserer grusgravene, og råstofindvinderne er alt for sjældent interesseret i dialog med bekymrede naboer. Det mener, viceborgmester i Kalundborg og regionsrådsmedlem Peter Jacobsen (DF).

- Jeg har beskæftiget mig med området i de otte år hvor jeg har siddet i regionsrådet, og det er mit indtryk, at det er meget sjældent, at råstofindvinderne er interesserede i en reel dialog med naboerne, siger Peter Jacobsen.

Udmeldingen fra politikeren kommer, efter at en eventuel råstoftransportvej igennem Bregninge i længere tid har været til debat.

Borgerne i Bregninge frygter, at flere hundrede tungt lastede lastbiler hver dag vil køre gennem den lille by. I sidste uge deltog en række kommunalpolitikere i et borgermøde om emnet i byen. Efterfølgende har indehaveren af Gammelrand Skærvefabrik A/S Ole Pedersen i lørdagens udgave af Nordvestnyt kritiseret kommunalbestyrelsesmedlemmerne for at have været på stemmefiskeri og for at trække sagen i langdrag.

- Jeg synes, Ole Pedersens kritik er fuldstændigt urimelig. Der kunne have været lavet en råstoftransportvej for år tilbage, hvis de tre til fire grusgrave i området kunne samarbejde, siger Peter Jacobsen.

- Sagen er, at råstofindvinderne ikke har nogen interesse i at samarbejde. De ved, at loven favoriserer dem, og at kommunen er nødt til at skaffe dem kørevej, så de står stejlt på deres, siger han.

Direktør Ole Pedersen fra Gammelrand A/S ønsker ikke at udtale sig om sagen på nuværende tidspunkt.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk