3. august 2021
Midt- og Vestsjællands Politi advarer borgerne om fup-opkald.
Midt- og Vestsjællands Politi advarer borgerne om fup-opkald.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet advarer om falske opkald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet advarer om falske opkald
Kalundborg - 23. juni 2021 kl. 08:40
Af Aske Hald Knudstrup

De seneste dage har der floreret historier blandt borgergrupper i Kalundborg Kommune om opkald, som folk har modtaget fra nogen, der udgiver sig for at være Københavns Politi.

Midt- og Vestsjællands Politi advarer nu imod at udlevere oplysninger, hvis man får sådan en opringning. Der er tale om et forsøg på at franarre oplysninger.

- Det er nogen, som vil rekognoscere, og personen spørger efter ting som boligindretning, værdigenstande og så videre, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Adresse truet af indbrud

Opkaldene, som folk modtager, starter med, at personerne i telefonen introducerer sig som værende fra Københavns Politi.

Herefter hævder de, at adressen på vedkommende, som de ringer til, står på en notesblok, som de har fundet i forbindelse med anholdelsen af to medlemmer fra en østeuropæisk bande.

Derefter får man fortalt, at flere medlemmer fra banden fortsat er på fri fod, så man skal være særligt opmærksom på, hvad der sker i området. I nogle tilfælde har de sågar hævdet, at PET var involveret i sagen.

Ifølge meldinger på Facebook taler svindlerne fejlfrit dansk, og de oplyser gerne telefonnummer også.

Bed om oplysninger

Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi opfordrer til, at man intet fortæller, før man har verificeret, om opkaldet rent faktisk kommer fra politiet.

- Man skal bede om at få det eksakte navn og afdeling på vedkommende. Derefter skal man ringe til afdelingen og bede om at tale med den specifikke medarbejder, siger Martin Bjerregaard.

Politiet ville nemlig sjældent henvende sig på denne facon i en sag af den karakter, som de fortæller om i telefonen.

- Det er uvarslet og refererer til noget ukonkret, og politiet har normalt en konkret anledning med sin kontakt, siger Martin Bjerregaard.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk