23. maj 2019
Det er lokale sponsorer som har ydet økonomisk støtte til at indkøbe dyrene i Gørlev og Kalundborg. Foto: Søren Kloster Sørensen
gallery icon

Se billedserie

Det er lokale sponsorer som har ydet økonomisk støtte til at indkøbe dyrene i Gørlev og Kalundborg. Foto: Søren Kloster Sørensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plastikdyr vækker minderne til live

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plastikdyr vækker minderne til live
Kalundborg - 18. oktober 2018 kl. 09:13
Af Søren Kloster Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Langs flisegangen i den indre gårdhave på Nyvangsparken i Kalundborg, som sammen med Rørmosecentret i Gørlev udgør Kalundborg Kommunes Kompetencecenter for Demens, er der kommet nye husdyr.

Hunde, høns, grise, køer og en enkelt hest har indfundet sig i gårdhaven, i alt 27 dyr, og dem kan beboerne nu holde øje med til hverdag - for de render ingen steder. De er nemlig af plastik.

Onsdag blev den nye dyrehave indviet, og her deltog både personale, beboere, pårørende og de lokale sponsorer, som har givet penge til indkøb af dyrene.

- Idéen tog nogle af vores medarbejdere med hjem fra Jylland, hvor de har oplevet, at man har gjort det med stor succes. Vi har fået sat dyrene op, fordi de kan være en del af det miljø, som bringer minder frem, genopliver følelserne og skaber gode samtaleemner. Der er dog stadig plads til flere dyr, og blandt andet mangler vores føl en mor, så vi håber, at flere private og lokale virksomheder har lyst til at give et bidrag til at bringe minderne frem, siger udviklingskoordinator Karin Moberg.

En af bidragsyderne til plastikdyrene er Fællesorganisationens Boligforening Kalundborg, som ejer centrets bygninger.

- Genkendelsen i dyrene gør de demente beboere mere trygge. Det betyder meget, at der er noget at kigge på, når man går en tur, siger FOB-formand Vivi Stæhr.

Rørmosecentret i Gørlev har også fået sin egen lille en dyrepark til beboerne.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk