22. oktober 2020
Vedligeholdelsesprojektet på  Equinors raffinaderi i Kalundborg skal rundes af denne weekend. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Vedligeholdelsesprojektet på Equinors raffinaderi i Kalundborg skal rundes af denne weekend. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pit stop for raffinaderi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pit stop for raffinaderi
Kalundborg - 25. september 2020 kl. 10:54
Af Ulrik Reimann

Efter 60.000 mandetimer kører det nu på det sidste i det såkaldte pit stop-projekt, der har været i gang på Equinors raffinaderi i Kalundborg siden 1. september. Det betyder, at raffinaderiet er meget tæt på at være i topform igen efter tjek og udskiftning af slidte dele i anlægget, for vedligeholdelsesprojektet afsluttes denne weekend.

Projektet toppede med 420 fremmede håndværkere på pladsen, og prisen kommer til at lande et sted imellem 100 og 150 millioner kroner. Alligevel er det ikke, hvad man på raffinaderiet kalder et stort vedligeholdelsesprojekt. Et såkaldt turn around-projekt er nemlig mere omfattende og kostbart end et pit stop.

Nordvestnyt var torsdag på rundtur på raffinaderiet med Sanne Grønnegaard, der er leder for kvalitets- og risikostyring, hvor hun fortalte, at den første del af pit stoppet gik så godt sikkerhedsmæssigt, at raffinaderiet gav is til alle.

- Men derefter løb vi ind i flere mindre uheld uden alvorlig personskade, som førte til, at vi fra Equinors side besluttede at tage en time out. Den brugte vi til at indskærpe både vores sikkerhedsregler og den tankegang, der betyder, at man husker at følge procedurerne hver eneste gang, over for alle involverede.

Sanne Grønnegaard nævner også, at alle fremmede håndværkere har været på sikkerhedskursus, inden de overhovedet kom inden for hegnet til pit stoppet, der både er forebyggende og korrektivt - således at sandsynligheden for stabil drift øges på grund af tjek og udskiftning af slidte dele.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk