16. juli 2020
I forsamlingshuset Enigheden i Gørlev  er der store traktorer udenfor og modeltraktorer inde. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

I forsamlingshuset Enigheden i Gørlev er der store traktorer udenfor og modeltraktorer inde. Foto: Per Christensen
Foto: Per Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Passion for traktormodeller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Passion for traktormodeller

Modeltraktorklubben.dk vendte lørdag for fjerde gang tilbage til forsamlingshuset Enigheden i Gørlev og fyldte lokalerne op med modeltraktorer og landbrugsredskaber.

Opdateret 21. juni 2013 kl. 00:32
Kalundborg - 06. april 2009 kl. 07:21
Af Christian Winnem
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Sådan en model af en John Deere traktor fra firserne, den findes simpelthen ikke som modeltraktor. Så den har jeg bygget selv, forklarer formand Palle Kyhn, som dermed også giver en forklaring på, hvad omkring 70 medlemmer af Modeltraktorklubben.dk bruger en hel del af deres fritid på. For at hjælpe og inspirere hinanden, holder de byggetræf forskellige steder i landet. Det er nemlig en landsdækkende klub med medlemmer fra Skagen til Gedser.

Et aktivt medlem bor i Gørlev, og det er forklaringen på, at Enigheden er blevet stedet, hvor man en gang årligt mødes til det store udstillingsshow. Noget lignende bliver også arrangeret hvert år i Nordjylland. Formanden selv er eksportchauffør og bor i Rødby.

Altså pløje, det kan han ikke

Forsamlingshusets scene er omdannet til en mini-pløjemark og en fjernstyret traktor med vendeplov er i gang, mens der lyder sagkyndige og kritiske kommentarer fra tilskuerne.

- Nå, der glemte han at vende ploven. Ja ja, næh altså pløje det kan han ikke. Havde det været ude i virkeligheden, så var mester helt sikkert kommet og havde sagt, at det der, det duer ikke.

Ved bordene er der høje stabler af modeltraktorer til salg, nye og brugte mellem hinanden, og entusiasterne diskuterer kunsten at bygge et ordentligt maskinhus. Mange har etableret marker og modeller af gårde, så de små traktorer kan tage sig rigtigt ud. Det er helt sydeligt et slaraffenland for små og store drenge, og højdepunktet denne lørdag er, når det skal afgøres, hvem derhar udstillet den allerflotteste model. Klubformanden kan konstatere, at modeltraktorarrangementet er vokset i størrelse siden sidste år, og denne gang er der blandt andet kommet gæster fra Tyskland.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk