20. september 2020
Der var kun små og få optræk til ballade, da partileder Rasmus Paludan, Stram Kurs, i aftes besøgte Kalundborg og tog en større flok borgere med på en gårtur i Kalundborgs bymidte. Udover politiet passede også arabiske voksne på, at det ikke udviklede sig.  Foto: Ulrik Reimann
gallery icon

Se billedserie

Der var kun små og få optræk til ballade, da partileder Rasmus Paludan, Stram Kurs, i aftes besøgte Kalundborg og tog en større flok borgere med på en gårtur i Kalundborgs bymidte. Udover politiet passede også arabiske voksne på, at det ikke udviklede sig. Foto: Ulrik Reimann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Paludan på byvandring i Kalundborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Paludan på byvandring i Kalundborg
Kalundborg - 22. maj 2019 kl. 20:08
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med en halv times forsinkelse dukkede Stram Kurs-partileder Rasmus Paludan op på Klostertorvet i Kalundborg i aftes klokken 18.30, hvor der var forsamlet flere hundrede mennesker. Heriblandt mange politifolk, som skal passe på den omstridte partileder, når han er ude til valgmøder og kommer i tæt kontakt med borgere.

Politifolkene var langtfra de eneste, der passede på, at tingene ikke skulle udvikle sig voldsomt under Rasmus Paludans besøg, der udviklede sig til en byvandring fra Klostertorvet gennem Kordilgade til Øen og tilbage. Arabiske mødre og fædre og andre voksne var mødt op for at holde de unge væk, forklarede Mustapha Badr og Murat Muhareb, som trak en ung, ophidset landsmand væk, da han i løb nærmede sig Stram Kurs-partilederen.

Inde på biblioteket var der propfyldt med unge mennesker, især af arabisk oprindelse, som derfra kunne opleve lidt af gademødets indledning. Efter at have holdt urolige elementer og helt unge væk, forduftede mange af araberne, så de ikke fyldte ret meget i den store flok, der gik med gennem Kalundborgs bymidte.

Flere steder undervejs stoppede Rasmus Paludan for at tale med borgere og for at blive fotograferet med især unge mennesker.

På Øen, hvor partilederen gjorde et længere holdt, blev dialogen besværliggjort af en øredøvende larm fra tre dyttende biler. Politifolk prøvede at tale med bilisterne, men dytteriet fortsatte.

Det er i øvrigt ikke helt billigt, at politiet skal passe på Rasmus Paludans sikkerhed. Fra 1. januar til og med 29. april har politiet brugt 41 millioner kroner i forbindelse med Paludans demonstrationer. Det viser en opgørelse fra Rigspolitiet, som TV2 har fået aktindsigt i.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk