18. september 2021
Ældresagen var torsdag aften vært for et vælgermøde i Ubby Forsamlingshus. Ni partier var repræsenteret på vælgermødet.  Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Ældresagen var torsdag aften vært for et vælgermøde i Ubby Forsamlingshus. Ni partier var repræsenteret på vælgermødet. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På politisk speeddate med Ældresagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På politisk speeddate med Ældresagen
Kalundborg - 03. november 2017 kl. 08:08
Af Thomas Rye

Ensomhed blandt ældre og støtte til pårørende til syge og demente var blandt de emner der blev drøftet, da Ældresagen torsdag aften holdt vælgermøde i Ubby Forsamlingshus.

Godt halvtreds mødte op til vælgermødet, for at møde kandidater fra ni forskellige partier. Kandidaterne havde medbragt en stor mængde af plakater, pjecher, bolsjer on andre remedier som lå spredt ud over langbordene i forsamlingshuset, for at skabe opmærksomhed om dem selv og deres partis mærkesager.

Aftenen startede med, at hver af de ni kandidater fik to minutter til at præsentere sig selv. Tiden blev strengt håndhævet af Mogens Dyhr-NIelsen fra Ældresagen, der havde medbragt et horn som han blæste i når de snakkelystne politikere ikke kunne holde tiden.

Derefter blev politikerne to og to sendt på hvad aftenens ordstyrer Lars Linderholm betegnede som speedating hvor de mødte vælgerne og fik mulighed for at diskutere forskellige emner med dem.

Ole Glahn (R) og Niels Erik Danielsen (EL) diskuterede støtte til pårørende til demente eller syge ældre.

- Når en borger bliver dement eller syg, så står ægtefællen med et 24 timers arbejde. Hjemmet bliver en arbejdsplads, og der er stort set aldrig mulighed for at finde ro, men det er meget svært at få bevilliget hjælp, mente en af de fremmødte.

- Det er ikke altid enkelt. Nogle gange er det meget svært for ægtefællen at se i øjnene, at han eller hun har brug for hjælp. Så skal visitatoren overbevise dem om, at der er brug for aflastning, svarede Ole Glahn.

- Der er ingen tvivl om, at det er en meget stor belastning når ens ægtefælle gennem mange år bliver dement. Det er vigtigt at der er hjælp at hente. Det kunne for eksempel også være undervisning til de pårørende, så de er bedre klædt på til at håndtere en demenssygdom, sagde Niels Erik Danielsen.

Borgmester Martin Damm (V) fulgtes med Gunver Jensen (S).

De to blev blandt andet mødt med et ønske om at sikre de mange frivillige, der støtter kommunens ensomme ældre mulighed at planlægge længere frem i tiden.

- Vi er meget afhængige af støtte fra forskellige puljer, og selvom vi får støtte et år, er vi ikke garanteret støtte det næste år. Dte gør det svært at langtidsplanlægge sagde spørgeren.

De to politikere var dog i tvivl om hvordan man skulle imødekomme ønsket.

- Problemet med at lægge et fast budget flere år frem i tiden, er at vi låser os fast, så vi ikke kan bevillige penge til en god ide som pludseligt dukker op, svarede Martin Damm.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk