23. maj 2019
Onsdag var der "Nomertræning" i Kalundborg Hallerne, hvor Kalundborg Bibliotekr arrangerede en eventyrlig dag for små og mellemstore børn. Foto: Thomas Rye
gallery icon

Se billedserie

Onsdag var der "Nomertræning" i Kalundborg Hallerne, hvor Kalundborg Bibliotekr arrangerede en eventyrlig dag for små og mellemstore børn. Foto: Thomas Rye
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På besøg i et rigtigt eventyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På besøg i et rigtigt eventyr
Kalundborg - 18. oktober 2018 kl. 11:34
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Anført af den grønhårede prinsesse Zika kastede en stor flok små og mellemstore børn fra Kalundborg og omegn sig onsdag formiddag hovedkulds ud i nomernes fantastiske univers.

Nomerne er nogle små, modige væsner, som er kendt fra de eventyrlige børnebøger af forfatteren Jan Kjær.

Det var dog ikke nødvendigt for børnene på forhånd at kende til nomerne og deres univers for at kunne have det skægt onsdag formiddag.

- Jeg havde hørt fra flere af vores kollegaer på andre biblioteker rundt om i landet, at de havde haft stor succes med nomerne og denne måde at lege en børnebog på, så vi besluttede os til, at lave et arrangement med dem her i efterårsferien, fortæller børnebibliotekar Mihaela Bock-Jensen.

Dagen bød på nomertræning, hvor børnene legede forskellige bevægelseslege og lavede deres egne nomermasker, som de iførte sig, da de sidst på formiddagen kastede sig ud i en farefuld færd for at samle krystaller fra den onde tigerkonge og bringe dem tilbage til prinsesse Zika.

- De mindste børn er ikke ældre end tre år og de ældste er fyldt otte, men alle har haft de sjovt. Der har været fuld fart på hele dagen. Mit eget barnebarn er blandt deltagerne, og jeg er blevet helt forpustet af at skulle følge med, griner biblioteksleder Jette Mygind.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk