21. februar 2020
Radiomasterne er 118 meter høje, og det aktuelle arbejde med at fjerne overflødigt udstyr gælder den nærmeste mast. Foto: Ulrik Reimann
gallery icon

Se billedserie

Radiomasterne er 118 meter høje, og det aktuelle arbejde med at fjerne overflødigt udstyr gælder den nærmeste mast. Foto: Ulrik Reimann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På arbejde i 118 meter høj radiomast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På arbejde i 118 meter høj radiomast
Kalundborg - 07. november 2019 kl. 15:27
Af Ulrik Reimann
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et neongult team fra kranfirmaet BMS knoklede torsdag formiddag med et forlænge en meget stor krans rækkevidde. Det skete ved at montere gittermast-sektioner, så arbejdsindsatsen kunne nå helt op i toppen af den 118 meter høje radiomast.

Målet med indsatsen var at fjerne overflødigt udstyr og flere tunge beslag fra masten.

- Mens arbejdet foregik, blev der slukket for langbølgesenderen med farvandsudsigter og vejrmeldinger, som især benyttes af fiskere, oplyser systemspecialist Jens Christian Seeberg fra firmaet Teracom Danmark, der driver anlægget for DR.

Andre kernelyttere i den relativt lille målgruppe er langturschauffører, fritidssejlere og udlandssteder på steder, hvor internetdækningen er dårlig eller ikke eksisterende.

Erik Dixen, der har titel af Senior Engineer for DR, oplyser, at DR fortsætter med at vedligeholde de to radiomaster, som i mange år har fungeret som et vartegn for Kalundborg.

Den 29. august 2017 var det præcist 90 år siden, at Kalundborgsenderen blev bygget på Gisseløre, så DR for første gang kunne sende landsdækkende radio.

Kalundborgsenderen på Radiovej på Gisseløre består af en antenne, der ligger mellem to høje tårne ved Kalundborg Radiofonistation. Til daglig fjernstyres anlægget af Teracom fra Høje Taastrup, men systemspecialist Jens Christian Seeberg kommer ugentlig på Kalundborgsenderen på Gisseløre, som i øvrigt fik udskiftet antennetrådene efter orkanen i 2015.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk