19. oktober 2019
Vestsjælland er for forfatteren Gry Kappel Jensen snoede veje, krogede træer og mystiske moser i et landskab, hvor man ved, der har været mennesker i tusindvis af år. 

PR-foto
gallery icon

Se billedserie

Vestsjælland er for forfatteren Gry Kappel Jensen snoede veje, krogede træer og mystiske moser i et landskab, hvor man ved, der har været mennesker i tusindvis af år. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På Vestsjælland ligger en kostskole for magikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På Vestsjælland ligger en kostskole for magikere
Kalundborg - 19. maj 2019 kl. 09:01
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forfatter Gry Kappel Jensen er opvokset i Gørlev, og barndommens gåture langs Tissø og områdets spændende fortællinger om fortidens bopladser og gravhøje har sat stort aftryk på hendes kommende fantasyroman Roser og violer, der er første bind i Rosenholm-trilogien.

- Vestsjælland er for mig snoede veje, krogede træer, mystiske moser og skæve huse i et landskab, hvor man ved, der har været mennesker i tusindvis af år. For mig emmer det af mystik og magi, og det var helt naturligt for mig, at flere af de vigtigste karakterer i min trilogi, skulle være fra Vestjælland, og at handlingen skulle udspille sig samme sted, fortæller Gry Kappel Jensen.

I Roser og violer følger læseren fire piger fra forskellige egne i Danmark. Alle har de fået en invitation til et møde på den mystiske kostskole Rosenholm. Det viser sig, at Rosenholm er en skole for unge mennesker med helt særlige talenter, de har nemlig potentialet til at blive magikere. Én af de fire piger, læserne følger, er Kamille.

- I mit hoved ved jeg præcist, hvor hun er vokset op, hvilke steder hun har ventet på bussen i regnvejr, i hvilken vejkant hun har plukket blomster, og hvilke stier hun har gået på, fortæller Gry Kappel Jensen.

- På den måde er der en meget stor mængde Vestsjælland i historien, noget finder vej til siderne, og noget er indtil videre blot min egen viden, som måske skal bruges i de kommende bind, fortæller hun.

Med en kostskole for magikere er ligheden med temaet i alletiders største fantasysucces slående, og Gry Kappel Jensen vedkender sig meget gerne inspirationen fra Harry Potter-serien.

- Jeg er en del af de mange tusinde, der enten er vokset op med eller blev voksne i takt med at J.K. Rowling skrev sine fantastiske bøger om Harry Potter, og det er ingen hemmelighed - og det er det forhåbentligt heller ikke for læseren - at jeg er stor fan. Med Rosenholm-trilogien fik jeg lov at lave min egen magiske kostskole, og selv om bogen selvfølgelig er noget helt andet end Harry Potter, så vil Potter-fans kunne finde mange små referencer til det univers, fortæller Gry Kappel Jensen.

Bøgerne i Rosenholm-trilogien henvender sig særligt til piger i alderen fra cirka 13 år og op, og en anden inspirationskilde til bogen har været den norske tv-serie SKAM.

- SKAM er en fremragende serie på den måde, den udnytter gruppedynamikken mellem en flok gymnasievenner på. Med Roser og violer havde jeg lyst til at skrive en historie set fra flere personers synsvinkel - en historie, der på mange måder handler om vigtigheden af gode venskaber og om, hvor smertefuld ensomhed kan føles især i ungdomsårene. På den måde kan man godt sige, at jeg med Roser og violer har mikset Harry Potter med SKAM.

Roser og violer udkommer 23. maj på forlaget Turbine.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk