21. juli 2019
Trine Nystrup nyder Dexter Gordons bløde tenorsaxofon i højttaleren. I 1969 stod han i levende live i samme sal og spillede. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Trine Nystrup nyder Dexter Gordons bløde tenorsaxofon i højttaleren. I 1969 stod han i levende live i samme sal og spillede. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På 50 års-dagen: Dexter Gordon var tilbage på Postgården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På 50 års-dagen: Dexter Gordon var tilbage på Postgården
Kalundborg - 22. februar 2019 kl. 18:05
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Trådløst viderebragt fra smartphone til højttaler lød den amerikanske jazz-saxofonist Dexter Gordons bløde melodiske bebop i Postgårdens teatersal fredag i Kalundborg.

Dexter var tilbage - på 50 års-dagen for hans koncert i Club Caloo, hvor han stod på Postgårdens scene med Niels Brøndsted, piano, Simon Koppel, trommer, og Bo ­Stief, bas, blev live-optagelser fra koncerten fredag afspillet på stedet.

Trine og Morten Nystrup har lejet festsalen og vil i foråret genåbne den som Postgården Musik- og Eventhus, og i går var blandt andre medlemmer af bestyrelsen i Kalundborg Blues & Jazz Club inviteret på rundvisning, mens håndværkerne var i gang med at lydisolere scenevæg og modernisere toiletterne.

Det er planen, at nogle af jazzklubbens arrangementer fremover skal afvikles i koncertsalen, og gensynet af salen vækkede minder og fik smilene frem.

Det var her, der var danseskole. Det var her, der var juletræsfest og teaterforestillinger. Og Kalundborg Gymnasium holdt afslutninger med indmarch og jazzmusik, hvor blandt andre en ung Niels-Henning Ørsted Pedersen spillede bas i orkestret.

Den 22. februar i 1969 var det en ung Bo Stief, der spillede bas for Dexter Gordon.

- Jeg var der til koncerten. Jeg hørte Dexter Gordon en del i de år, blandt andet også i Montmartre, lød det fra Jan Pedersen, Galleri Gry, der også var mødt op til rundvisningen og med nostalgisk interesse kiggede på koncertsalen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk