21. november 2017
Ordblinde Verner Hansen Fabrin ønsker at få it-hjælpemidler, så han kan blive mere selvhjulpen i hverdagen og kan søge job.Foto: Eva Lyng Johansen
Ordblinde Verner Hansen Fabrin ønsker at få it-hjælpemidler, så han kan blive mere selvhjulpen i hverdagen og kan søge job.Foto: Eva Lyng Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ordblind: - Jeg bliver bremset i at få et arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ordblind: - Jeg bliver bremset i at få et arbejde
Kalundborg - 16. april 2017 kl. 19:11
Af Eva Lyng Johansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Verner Hansen Fabrin på 54 år fra Kalundborg vil meget gerne have et arbejde ved siden af sin førtidspension, men på grund af sin ordblindhed kommer han til kort, når han for eksempel bliver bedt af en arbejdsgiver om at sende sit CV på en mail.

Nordvestnyt skrev i juli 2013 første gang om hvordan Verner Hansen Fabrin kæmpede for at få bevilliget de it-hjælpemidler, som han har krav på ifølge §112 i loven om social service, hvor kommunen skal yde støtte til hjælpemidler til personer med varigt nedsat fysisk og psykisk funktionsevne. Det er en forudsætning for støtten, at den i væsentlig grad kan lette den daglige tilværelse i hjemmet.

Nu, fire år efter, kæmper Verner Fabrin Hansen stadigvæk for, at Kalundborg Kommune bevilliger et it-hjælpemiddel til ham, som kan hjælpe ham i forbindelse med jobansøgninger og til generelt at kunne klare sig i en hverdag med mange digitale krav.

Hna har derfor hyret advokat Jørgen Thusholdt til at hjælpe ham. Sagen er lige nu endt i Ankestyrelsen.

- Kommunen skal overholde lovgivningen lige så vel som jeg skal overholde lovgivningen, siger Verner Hansen Fabrin.

Han lærte først at læse og skrive som voksen.

Hans håb er, at når han får de rette it-hjælpemidler, kan blive mere selvhjulpen i hverdagen, i stedet for nu hvor han ofte må søge hjælp hos familie og venner, når han skal have skrevet en mail eller ordnet andet via en computer.

På grund af en fødselsskade har han brug for hjælpemidler, hvilket ifølge advokat Jørgen Thusholdt er dokumenteret i en rapport af speciallæge Inger Morsing samt en udtalelse fra CSU Slagelse-afdeling.

4. januar 2017 sendte advokat Jørgen Thusholdt en klage til Ankestyrelsen på vegne af Verner Fabrin Hansen om Kalundborg Kommune ekspedition af ansøgning af hjælpemidler efter den først ansøgning den 5. oktober efter en rykkerskrivelse den 30, november bliver afvist. Der står i begrundelsen »Jobcentret kan i den forbindelse oplyse, at Deres klient tidligere har fået svar på hvilke hjælpemidler der vil kunne bevilges, såfremt han kommer i job. Besvarelsen fremgår af klagesvaret fra den 3. juni 2016. Deres klient er blevet vejledet jfr. Forvaltninglovens §7, om gældende regler for området.«

Hertil skriver advokaten i klagen. »Denne besvarelse påklages, og det gøres gældende, at den lokale kommune er forpligtet til at stille hjælpemidler til rådighed med henblik klagers jobansøgninger.«

- Jeg bliver bremset i at få et arbejde. Som tiderne er i dag, så skal du kunne sende en mail, hvis du skal have et arbejde, siger Verner Hansen Fabrin.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk