19. oktober 2018
Istidsruten kommer til at løbe gennem fem vestsjællandske kommuner: Kalundborg, Sorø, Odsherred, Holbæk og Lejre. Ruten er samlet omkring 250 kilometer lang.
Istidsruten kommer til at løbe gennem fem vestsjællandske kommuner: Kalundborg, Sorø, Odsherred, Holbæk og Lejre. Ruten er samlet omkring 250 kilometer lang.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Oplev istidens landskaber på cykel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oplev istidens landskaber på cykel
Kalundborg - 17. december 2017 kl. 20:46
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis man er interesserede i at opleve hvordan Istiden har været med til at sætte sit præg på Nordvestsjælland, så er der gode muligheder i de kommende år.

På sit seneste møde besluttede man i Økonomiudvalget at indgå i et partnerskab omkring Istidsruten.

Istidsruten er en omkring 250 kilometer lang cykelrute, som skal gøre det muligt at opleve istidens landskabsdannelse i blandt andet Kalundborg Kommune.

- Ruten skal formidle den brede historie om, hvordan istiden, geologien og landskabsdannelsen har skabt grundlaget for områdets historie, kultur, fødevareproduktion, bosætnings- og erhvervsstruktur. Og dermed bliver Istidsruten også en naturlig indgang til områdets mange lokale, engagerede borgere, foreninger og erhvervsdrivende, som har noget at byde på til turister, besøgende og brugere, lyder det i oplægget til Økonomiudvalget.

Etableringen af cykelruten er planlagt til at starte næste år, og hvis tidsplanen holder, vil den officielle åbning åbning af ruten finde sted i sommeren 2019.

Ruten vil primært forløbe af eksisterende veje og stier, og vil basere sig på frivillige aftaler, når det gælder private veje.

Ideen er at Istidsruten hovedsageligt skal finansieres af fondsmidler. Kalundborg Kommune skal stå for vedligeholdelsen af den del af ruten som løber gennem kommunen, men udgifterne forventes ikke at overstige omkring 20.000 kroner årligt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk