19. januar 2019
Dagligvarebutikken er planlagt til at ligge ved krydset Slagelsevej/Ugerløsevej/Dyssevej. Flere lokale ønsker af trafiksikkerhedsmæssige årsager, at der etableres en rundkørsel i krydset. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Dagligvarebutikken er planlagt til at ligge ved krydset Slagelsevej/Ugerløsevej/Dyssevej. Flere lokale ønsker af trafiksikkerhedsmæssige årsager, at der etableres en rundkørsel i krydset. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Omstridte dagligvareplaner er skudt til hjørne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Omstridte dagligvareplaner er skudt til hjørne
Kalundborg - 14. juni 2018 kl. 12:40
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Planerne om en dagligvarebutik i Ugerløse på hjørnet af Ugerløsevej og Slagelsevej er sat på pause af Teknik- og Miljøudvalget i Kalundborg Kommune. Udvalget har dels ønsket en gennemgang af hovedstrukturen i kommuneplanen, dels at der udarbejdes en analyse af projektets påvirkning af trafikken i krydset, inden den endelige beslutning træffes.

Om den første del siger udvalgsformand Jakob Beck Jensen (V):

- Vi har skudt den til hjørne. Der er ikke umiddelbart tilladelse til den slags butikker i en landzone, så vi vil gerne være sikre på, hvad vi åbner op for der.

Ønsket om en trafikanalyse er en direkte konsekvens af de 18 henvendelser, som kommunen har fået i forbindelse med planerne. Syv af disse gav udtryk for bekymring omkring den trafikale situation ved etablering af en dagligvarebutik. Af svarene fremgår det, at krydset allerede opfattes farligt. I fem af de syv henvendelser foreslås det, at der etableres en rundkørsel i krydset.

I det hele taget deler sagen vandene, når man læser borgerhenvendelserne. Syv borgere bosat i Ugerløse er positive over for en ny lokal dagligvarebutik, mens ni af henvendelser, alle fra Ubby-Jerslev, er kritiske. Frygten i Ubby-Jerslev går på, at SuperBrusen og Fakta i Ubby samt LokalBrugsen i Rørby vil miste kunder.

- Vi synes, vi har et godt og velfungerende lokalsamfund, og det skyldes i høj grad dagligvarebutikkerne. En af dem vil sikkert lukke som konsekvens af det her, og det er dødsens alvorligt, siger Jørgen Bøge Jørgensen, formand for Hvidebæk Lokalråd, der står bag et af de kritiske svar.

Bag planerne om en dagligvarebutik står projektudvikler Internorr. Her har de fået lavet analyser, der viser, at området pt. har en dækningsgrad på 65 procent. Derfor mener partner Lars Nybjerg, at der er et behov.

- Oplandet har et uudnyttet potentiale. Vi har set et grundlag for, at der er plads til en ny dagligvarebutik, der kan understøtte området, siger han.

Af deres oplæg fremgår det, at den nye dagligvarebutik primært vil tage kunder fra konkurrenter i Kalundborg. Den køber Jørgen Bøge Jørgensen dog ikke.

- Du får ikke mig til at tro, at folk i Kalundborg køre otte-ti kilometer til Ugerløse for at handle. I min verden er det fuldstændig hjernedødt, siger han.

Lars Nybjerg tror derimod, at en dagligvarebutik i Ugerløse kan gavne handlen i Ubby/Jerslev.

- Der kan være flere årsager til, hvorfor kunderne vil vælge Ugerløse frem for Kalundborg. Nogle vil synes, det er besværgligt at skulle køre ind til Kalundborg by og finde en parkeringsplads for at handle. Andre vil få kortere vej med den nye butik. Men igen: vores udgangspunkt er, at vi ser et grundlag for et opland.

- Derudover siger vores erfaring os, at nogle af dem, der frygter konkurrencen, ender med at få gavn af den. Vi mener, at det her kan styrke handlen i hele området, også i Ubby, siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk