21. november 2017
Rigtig mange gæster - hen over næsten alle generationer - var med fra første parket, da Sienna åbnede den traditionsrige påskeudstilling på Skolen På Herredsåsen. Udstillingen varer til og med 2. påskedag, hver dag fra klokken 10 til 16.  Foto: Bjarne Robdrup
gallery icon

Se billedserie

Rigtig mange gæster - hen over næsten alle generationer - var med fra første parket, da Sienna åbnede den traditionsrige påskeudstilling på Skolen På Herredsåsen. Udstillingen varer til og med 2. påskedag, hver dag fra klokken 10 til 16. Foto: Bjarne Robdrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Om kunst og liv og om livets kunst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Om kunst og liv og om livets kunst
Kalundborg - 14. april 2017 kl. 14:04
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der holdt mindst lige så mange biler parkeret foran Skolen på Herredsåsen på skærtorsdag som en almindelig skoledag. Men mange af bilisterne på den første påske-helligdag løber ikke skolen over ende i hverdagen. Det var gæster til Siennas påskeudstilling nr 38 - eller 39. Det sidste er der lidt usikkerhed om, som et af Siennas 19 faste medlemmer, formand Axel Gadegaard, omtalte i den officielle velkomsttale.

En velkomst, der kom til at handle meget om, hvad der er vigtigt i livet. Udover den indlysende kunst at trække vejret.

- Hvad er liv - og hvad er vigtigt for at give kunsten liv, spurgte Gadegaard, der bød nye og faste gæster velkommen - og fortalte, at årets udstilling også tager afsæt i Kalundborgs 850 års jubilæum. Der er også et temahjørne, hvor hvert medlem har givet sit besyv til en skildring af Kalundborg. Den femtårnede er naturligvis uundgåelig. Men udtrykkene spænder vidt, fra det abstrakte over det lyriske til det fantasifulde. Fjorden, havnen, Asnæsværket, vindmøller og allikerne er også motiver som karakteristiske for Kalundborg.

Tre gæsteudstillere er med. Det er Suzanne Baadsgaard (malerier), Trine Nielsen (fotos) og Charlotte Nielsen, Reerslev, (keramik).

Siennas faste stamme omfatter Anette Andersen, Ubby, Monika Blakschek, Axel Gadegaard, Kylle Gulmark, Grethe Holm, Skibby, Benny Jensen, Grethe Kjær, Solvejg Kristensen, Eskebjerg, Hans Werner Madsen, Siv I. Nederström, Jerslev, Kjeld Nielsen, Ester Rømer, Anna Lise Sandholm, Ub­by, Isis de Siqueira, Inger Staunstrup, Lis Truelsen, Værslev, Hanne Tønnesen, Jerslev, Anita V. Wedberg, Regstrup, og Britt Zehnt.

Hvor intet er nævnt, er kunstnerne fra Kalundborg.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk