24. marts 2019
En veloplagt og vittig Allan Olsen gæstede i aftes Kino Den Blå Engel i Kalundborg som en del af hans efterårs-soloturné.
gallery icon

Se billedserie

En veloplagt og vittig Allan Olsen gæstede i aftes Kino Den Blå Engel i Kalundborg som en del af hans efterårs-soloturné.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Olsens syge stoddere indtog Kino

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Olsens syge stoddere indtog Kino
Kalundborg - 15. november 2018 kl. 00:02
Af Søren Kloster Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag aften tog et forventningsfuldt og lattermildt publikum i Kino Den Blå Engel i Kalundborg imod den nordjyske og randområde-fortællende sanger og sangskriver Allan Olsen, der fik en fornem modtagelse, da han indtog den vestsjællandske biografsal.

Vikarierende spillestedsleder Mogens Gotlob præsenterede således den underfundige og skarpe musiker fra Frederikshavn med noget af en velkomst.

- Velkommen her i den snart internationale Kino Den Blå Engel. Vi har lige haft besøg af Billy Cross, der i sidste uge var her med Anne Dorte Michelsen. Nu tager vi hjem igen og drager op til Kongen af Nordjylland, lød det indledningsvist fra Mogen Gotlob, inden sangeren gnæggende entrede scenen og tog fat på den ene af de fire guitarer, der var hans eneste følgesvende i løbet af solo-koncerten.

- Det er vidunderligt at stå her i en næsten fyldt sal. Ud fra hvad jeg har hørt, havde man virkelig store ambitioner, da man byggede det her sted. Men igennem tiden har nogle sikkert tænkt, at man med fordel kunne flytte bagvæggen tyve meter længere frem, uden der ville ske noget ved det, funderede Allan Olsen med henvisning til de få biografsæder, der ikke var fyldt ud.

- Men jeg kan forstå, at det nu går bedre her i Kalundborg. Jeg har lige læst i ugeavisen nede ved pølsevognen, at handelsstandsformanden, nærmest med julelys i øjnene, udtaler sig om, hvor vidunderligt, det går for butikslivet her i byen. Det er jo dejligt, lød det med et glimt i øjet fra sangeren, hvis sange i høj grad har omdrejningspunkt i de oplevelser og mennesker, som man på et eller andet plan kan genkende, hvis man ikke har levet hele sit liv på stenbroen.

Undervejs i koncerten, hvor Olsen spillede en god blanding af både gamle klassikere som »Mergelgraven« og »Lun Luft over Danmark« og skæringer fra den nyeste plade »Hudsult«, fik publikum også mulighed for at hilse på nogle af de »syge stoddere«, som han selv kalder de personer, der optræder i mange af teksterne.

Blandt andet kom tilhørerne med indenfor i hans barndoms frisørsalon i Sydbyen i Frederikshavn, hvor sladderen går og den mandlige frisør hellere vil have en mistænkt for meget end en skyldig, der går fri.

Publikum stiftede i samme ombæring også nærmere bekendtskab med manden med næsen, som snuser til steder, hvor kvinder har siddet.

Da det blev tid til ekstranumre gav Olsen ikke efter for presset for at spille flere gamle sange, og i stedet spillede han flere nye numre fra »Hudsult«.

- Det er vist længe siden, pladeforretningen lukkede her i byen, kvitterede han tørt, inden han gav en velment tak til Kino og publikum.

- Og tak for den vidunderlige behandling, vi har fået her. Vi har fået krebinetter her inden koncerten, tilføjede han glad.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk