24. marts 2019
Hver gang Martin Christensen taler om det seksuelle misbrug, der blev begået mod ham, rykker han sig selv en smule tættere på at komme videre med sit eget liv, fortalte han i Tømmerup Kirke torsdag aften.
gallery icon

Se billedserie

Hver gang Martin Christensen taler om det seksuelle misbrug, der blev begået mod ham, rykker han sig selv en smule tættere på at komme videre med sit eget liv, fortalte han i Tømmerup Kirke torsdag aften.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Offer for seksuelt misbrug - farvel til tabuer i Tømmerup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Offer for seksuelt misbrug - farvel til tabuer i Tømmerup
Kalundborg - 16. november 2018 kl. 06:14
Af Søren Kloster Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Martin Christensen er mere end nogen anden blevet ansigtet på de ofre for seksuelt misbrug, som åbenbarede sig, da tidligere Tømmerup-præst Dan Pescahcks ugerninger kom for en dag.

arrow Læs også: BBC-dokumentar om præsts overgreb

Martin Christensen har både før og under retssagen mod den tidligere præst, der i august fik stadfæstet sin dom på 10 års fængsel, været i medierne omkring sagen.

Samtidig har han stået frem på egen hånd og holdt foredrag om seksuelt misbrug med udgangspunkt i sine egne oplevelser - blandt andet tidligere på året i Kalundborg Hallerne.

I aftes vendte han så tilbage til epicentret for de rystelser, som væltede hele korthuset for ham, da omfanget af forbrydelserne mod ham blev blotlagt tilbage i 2016.

På opfordring fra menighedsrådet i Tømmerup og nuværende sognepræst Mie Møller Jeppesen havde han nemlig takket ja til at holde foredrag i netop Tømmerup Kirke.

- Vi har valgt at give folk her i Tømmerup muligheden for at høre Martins historie netop her i kirken, fordi det er et åbent og neutralt rum, et rum som er godt til at lytte i. Det er alles rum - vores rum - og det skal ikke være historien om Tømmerup-sagens rum. Jeg håber, at det på en eller anden måde kan være med til at samle folk om at begynde et nyt kapitel, sagde Mie Møller Jeppesen forud for foredraget.

Rigtig mange havde taget imod invitationen om at påbegynde et nyt kapitel i Tømmerup, og fra kirkebænkene kunne de indledningsvist høre Martin Christensen reflektere over at stå i kirken igen.

- Jeg har det ambivalent med at være her igen, for sidste gang jeg var her, stod Dan (Peschack, red.) og holdt sin sidste juleprædiken herinde. På den anden side føler jeg, det er det rigtige sted at gøre det. Jeg tror ikke, det her fuldstændig kan lægge låg på sagen, for det kommer nok aldrig til at ske, men jeg håber, at det kan være med til at give nogen en form for afklaring med, hvad der er sket, lød det fra Martin Christensen, der som det store formål med sin række af foredrag har at nedbryde tabuet omkring seksuelt misbrug af især drenge.

- Jeg havde heller ikke lyst til at snakke om det misbrug, jeg havde været udsat for, for aldrig har jeg følt mig så fyldt af afmagt, kontroltab og vrede. Men hvis ingen siger noget, hvordan skal vi så nogensinde nedbryde tabuet? Hver gang nogen spørger mig om, hvordan det går, så tvinger jeg min krop og mine tanker til at tage stilling, og hver gang rykker jeg mig en lille smule. Vi skal være åbne og ærlige for at komme af med berøringsangsten, lød det afsluttende budskab fra Martin Christensen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk