17. december 2018
Steen Rasmussen
Foto: Steen Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Økonomisk trængt skole vil have slettet milliongæld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Økonomisk trængt skole vil have slettet milliongæld
Kalundborg - 10. november 2017 kl. 12:59
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rynkevangskolen i Kalundborg har en mildest talt anstrengt økonomi. Alene i år er gælden på over 1,1 millioner kroner, og det ryster skolebestyrelsen, som ønsker, at kommunen sletter gælden.

I en mail til medlemmer af børne- og familieudvalget skriver skolebestyrelsen, med henvisning til formanden, Thomas Profft, at »alt i alt har skolen stået med udgifter for 1.128.800 kroner, som vi ikke har haft en jordisk chance for at finde eller forudsige«.

En betydelig årsag til gældens omfang skal findes i, at skolens tidligere leder, som blev bortvist i marts i år, koster skolen ekstra 444.000 kroner.

Den sag vil formanden for børne- og familieudvalget, Gitte Johansen (V), godt se nærmere på.

- Lige præcis den gældspost vil jeg gerne se nærmere på. Jeg er bekendt med, at der - eksempelvis for Svebølle Skole, der stod i en tilsvarende situation - blev fundet en løsning, som ikke indebar, at skolen skulle udrede udgiften af egne midler. Men man skal huske, at denne type ekstraudgifter altid har ligget i institutionens eget budget og dermed er skolens eget ansvar. Jeg giver ingen garantier, men jeg mener, at det er et punkt, vi godt kan se nærmere på, siger hun.

Thomas Profft:
- Det undrer os i skolebestyrelsen, at vi som skole kan blive pålagt at betale for en afgået skoleleder, som kommunen har fyret, og som gør skolens økonomi cirka 444.000 kroner dårligere. Det er en voldsom belastning på en skole, hvis økonomi i forvejen er trængt.

Meget mere i dagens avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk