20. april 2019
Gæsterne ærgrer sig over, at Sue Jensen lukker Kalundborgs ostebutik. Fotos: Jørn Nymand
gallery icon

Se billedserie

Gæsterne ærgrer sig over, at Sue Jensen lukker Kalundborgs ostebutik. Fotos: Jørn Nymand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Øens Oste lukker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Øens Oste lukker
Kalundborg - 11. august 2018 kl. 09:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fra den 1. november er der ikke længere en specialbutik i Kalundborg for dem, der virkelig holder af oste og gerne vil have smagsoplevelser.

Sue Jensen overtog butikken 1. februar 2009 efter Lissi Jensen, og nu har hun beslutte at lukke den og har sidste åbningsdag 31. oktober. Efter den dato er Øens Oste på Kordilgade 56 historie.

- De seneste to år er omsætningen faldet, derfor kan jeg ikke længere fortsætte. Nu handler om at komme ud af det nogenlunde helskindet, fortæller 56-årige Sue Jensen.

Hun har stadig mange gode og trofaste kunder, men det er i høj grad strøgkunderne, der er forsvundet, og det kan mærkes på omsætningen.

Turister og besøgende er skuffede over Kalundborg. De tager til Holbæk og til Slagelse i stedet for, fortæller kunderne til Sue Jensen.

Hun har haft nogle rigtig fine økonomiske lejevilkår, men i sidste ende var det heller ikke tilstrækkeligt til, at det kan betale sig at fortsætte ostebutikken.

- Og med den varme sommer vi har, kan jeg se frem til en stor el-regning. Det koster at holde temperaturen nede i ostebutikken.

Vil savne kunder og butik
Sue Jensen er født og opvokset i byen Whalley i Lancashire nord for Manchester, men har de seneste 25 år boet i Danmark.

Hun er uddannet ernærings- og husholdningsøkonom og har fra helt lille altid interesseret sig for mad.

Indehaveren af Øens Oste ville gerne have fortsat med sin butik, og Sue Jensen er helt sikker på, at hun kommer til at savne både kunder og butik.

Selv om Sue Jensen er nødt til at lukke butikken, så har hun stadig det gode humør og den smittende latter samt masser af gå på mod og lyst til at komme videre.

Står på hovedet og på hænder
Sue Jensen har de seneste to år også arbejdet på Tømmerup Fri- og Efterskole ved siden at af drive sin ostebutik. Nu har hun mulighed for at gå op i timeantal på skolen, så hun glæder sig til få mere tid sammen med eleverne, som hun underviser i engelsk, billedkunst og madlavning. Før hun købte ostebutikken, havde hun også undervist 10 år på en skole, så det er langt fra fremmed for hende. Men arbejdet på skolen i Tømmerup er ikke det eneste, hun nu vil kaste sig over.

- De seneste to år har jeg hver lørdag været på yogaskole i København, og nu er jeg endelig uddannet yogalærer, og går inden længe i gang med at undervise mit første hold, fortæller Sue Jensen.

Nu kan hun både stå på hænder og stå på hovedet.

- Men det er ikke noget jeg forlanger at mine kursister, fortæller en grinende Sue Jensen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk