18. november 2019
Sådan ser det skilt ud, som indtil videre betjener gæster på Bjerge Sydstrand ved Brovejen. Men det er ikke tilstrækkeligt, erkender miljøsagsbehandler.
Sådan ser det skilt ud, som indtil videre betjener gæster på Bjerge Sydstrand ved Brovejen. Men det er ikke tilstrækkeligt, erkender miljøsagsbehandler.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt skilt skal få badende tilbage til »lukket« strand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt skilt skal få badende tilbage til »lukket« strand
Kalundborg - 20. juni 2019 kl. 13:00
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gæster på stranden ved ­Bjerge Os Bro­vejen får ­desværre ikke den præcise ­information, de har brug for, erkender miljøsags­behandler i Kalundborg ­Kommune.

*
- Det er naturligvis vores opgave at sikre, at borgerne får så præcise oplysninger som muligt, og det tror jeg desværre ikke, at den aktuelle skiltning på stranden bidrager til. Så det gør vi noget ved - nu.

Ordene kommer fra agronom, miljøsagsbehandler ved Kalundborg Kommune, Pernille Weber, der har ansvar for kontrol med badevandskvaliteten ved kommunens 36 stran- de.

Reaktionerne om situatio­nen på badestranden ved Bjerge Os Brovejen har været nærmest overvældende, efter at det kom frem, at Kalundborg Kommune - med baggrund i et EU-direktiv - kan være tvunget til at fraråde al form for badning i de næste to-tre år fra stranden, som på baggrund af én prøve skal karakteriseres som ringe.

Men sandheden er, at badevandskvaliteten er endog fremragende fra stranden. Det viser aktuelle prøver, som Kalundborg Kommune foretager.

Pernille Weber oplyser, at Kalundborg Kommune nu får udarbejdet et skilt, som oplyser om, hvorfor kommunen er tvunget til at fraråde badning.

- Skiltet skal ganske enkelt forklare, at den kontrolprøve, der er årsag til hele miseren, og som blev taget i juli sidste år (12000 e-Coli, red.) er en enkeltstående hændelse, der kan forklares. Senere prøver har været helt normale for stranden, der oftest får bedømmelsen god eller fremragende.

- Kalundborg Kommune er, som alle andre kommuner, underlagt reglerne i det direktiv, Danmark har tilsluttet sig, og hvor fire års kontrolmålinger ligger til grund for bedømmelse af en strands badekvalitet. Derfor skal vi sætte et supplerende skilt op, der forklarer EU-reglerne - og samtidig fastslår, at aktuelle kontrolprøver viser, at man risiko­frit kan bade fra Bjerge Os Brovejen, siger Pernille Weber.

Det Europæiske Miljø­agentur, der ligger i København, udsender hvert år en samlet rapport om de flere end 21.000 badestrande, der tages prøver fra.

I den seneste rapport er Bjerge Os Brovejen en af 14 strande i Danmark, hvor badning frarådes.

Men agenturet, siger en pressemedarbejder til Nordvestnyt, henviser til, at det reelt er Miljøstyrelsen, der kontrollerer badestrandene i Danmark - baseret på de oplysninger, som kommunerne sender ind.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk