25. november 2017
Der var masser af gæster lørdag til veterantogsevent ved Gørlev Station. Foto: Ole-Christian Munk Plum
gallery icon

Se billedserie

Der var masser af gæster lørdag til veterantogsevent ved Gørlev Station. Foto: Ole-Christian Munk Plum
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt liv i Gørlev Station

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt liv i Gørlev Station
Opdateret 16. juli 2017 kl. 09:57
Kalundborg - 16. juli 2017 kl. 09:24
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er 46 år siden at Gørlev Station blev nedlagt, men lørdag var der masser af aktivitet omkring den gamle station, da Vestsjællands Veterantog inviterede til veterantogsevent på stationen.

Her kunne de mange gæster blandt andet se hvordan det frivillige arbejder på at genskabe det gamle stationsmiljø med kulkran, vandkran og meldeklokke.

- Vandkranen og kulkranen fik vi mulighed for at anskaffe med støtte fra LAG-midlerne, mens vi fik meldeklokken doneret af en privat borger. Det er i øvrigt den originale meldeklokke, som plejede at stå på Gørlev Station i fordums tid, fortæller driftsbestyrer Jan Bo Pedersen.

Meldeklokken er dog endnu ikke helt funktionsdygtig. Det er til gengæld vandkranen, der kom i brug flere gange i løbet af dagen, når damplokomotivet ankom fra Høng.

- Normalt plejer vi at tanke vand på togene i Høng, hvor materialet står opmagasineret, men i dagens anledning syntes vi det var sjovt at bruge vandkranen, fortæller Jan Bo Pedersen.

I løbet af lørdagen kørte tre veterantog i konstant rutefart mellem stationerne i Gørlev og Høng, og mange passagerer valgte at køre en tur med de gamle lokomotiver. Sidst på dagen løb

- På grund af en sporskiftefejl på Høng station måtte Vestsjællands Veterantog aflyse de sidste to tog. De »strandede« passagerer i Høng og Gørlev blev herefter transporteret fra Høng henholdsvis Gørlev med togbus fra Franks Turistfart, der hurtig hjalp Vestsjællands Veterantog med denne opgave, fortæller Ole Christian-Munk Plum fra Vestsjællands Veterantog.

Samtidig havde Gørlev Station også besøg af flere veteranbiler, et par brandbiler fra Odsherred Brandmuseum og en model af en gammel damptraktor kaldet »Lillebror«.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk