13. december 2018
Hanne Coco Arildsen bor i Birchsgade. Hun mener, at et højt etagebyggeri og rækkehuse på Sct. Jørgensbjerg vil fjerne udsigt og give indkigsgener.
gallery icon

Se billedserie

Hanne Coco Arildsen bor i Birchsgade. Hun mener, at et højt etagebyggeri og rækkehuse på Sct. Jørgensbjerg vil fjerne udsigt og give indkigsgener.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt etagebyggeri vil ødelægge beboeres udsigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt etagebyggeri vil ødelægge beboeres udsigt
Kalundborg - 04. marts 2018 kl. 10:09
Af Eva Lyng Johansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kim Rørdam, ejer af Sct. Jørgensbjerg 23-25 i Kalundborg ønsker at nedrive de nuværende bygninger og opføre seks rækkehuse i halvanden etage i den nordlige del mod Birchsgade og et nyt forhus med 10 lejligheder ude mod Sct. Jørgensbjerg.

Det fremgår af en orientering på Teknik- og Miljøudvalgets seneste møde.

Proejektet kommer til kræve fire dispensationer, og naboer med flere er blevet orienteret om ansøgningen, så de kunne komme med bemærkninger. Indsigelsefristen var den 28. februar.

Gunner Olsen, Birchsgade 3, og Hanne Coco Arildsen, Birchsgade 13, har sammen med flere andre beboere på Birchsgade skrevet en indsigelse, som taler imod at gennemføre projektet.

- Min udsigt bliver helt ødelagt, og rækkehuset vil vil være 8,5 meter højt og ligge helt op til haven, hvilket vil give indkigsgener, siger Hanne Coco Arildsen, som har boet knap et år på adressen.

De 19 planlagte parkeringspladser i forbindelse med projektet frygter beboerne også kan give er højt støjniveau samt luftforurening.

- Vores dejlige rolige haver med rigt dyre- og fugleliv bliver ødelagt, siger Gunner Olsen.

- Det er kommunens pligt at tage hensyn til helheden. Vi mener ikke, at det påtænkte byggeri tager hensyn til overgangen til de tilgrænsende parceller i det bevaringsværdige Birchsgademiljø, står der i indsigelsen.

Ejer Kim Rørdam siger, at planerne er i den meget tidlige fase.

- Det er en slags prøveballon, og vi ved endnu ikke, hvad der kan lade sig gøre, så vi afventer, siger han.

Sagen kommer sandsynligvis på Teknik- og Miljøudvalgets dagsorden i april ifølge planlægger Knud Groth fra Byg, Plan og Miljø i Kalundborg Kommune.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk