20. september 2021
Den 14-årige Mathea Kristiansen er i denne uge i praktik på Nordvestnyt i Kalundborg. Foto: Thomas Rye
Den 14-årige Mathea Kristiansen er i denne uge i praktik på Nordvestnyt i Kalundborg. Foto: Thomas Rye
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt ansigt på redaktionen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt ansigt på redaktionen
Kalundborg - 14. september 2021 kl. 19:24
Af Thomas Rye

I denne uge kan det hænde, at den opmærksomme læser opdager et nyt navn optræde i Nordvestnyts spalter. Den 14-årige Mathea Kristiansen er nemlig i praktik på Nordvestnyt som både journalist og fotograf her i uge 37.

Mathea er til daglig elev på Højbo Friskole, hvor hun går i 9. klasse. På skolen er der tradition for, at eleverne kommer i erhvervspraktik hvert år allerede fra 7. klasse. Mathea har således nået at prøve en del forskellige jobs.

- Jeg har tidligere både været i praktik som blikkenslager, dyrlæge og bager, fortæller Mathea.

Mathea har tænkt over, at hun måske gerne vil være fysioterapeut, når hun en gang er færdig med sin skole, men i år besluttede hun at prøve noget helt andet med sin praktik.

- Jeg er glad for at skrive, og tænkte, at man som journalist fik mulighed for at komme ud og møde en masse forskellige mennesker, fortæller hun.

Mathea Kristiansen er født i Vietnam, men kom til Danmark som adoptivbarn som tre-årig. Hun bor til hverdag sammen med sin mor på Galtebjergvej uden for Eskebjerg.

Gymnastikken fylder meget i Matheas fritid. Hun blev introduceret for gymnastikken, da hun var helt lille, og går til gymnastik tre gange om ugen. Derudover deltager hun i mange gymnastikstævner og opvisninger i forårs- og sommermånederne.

- Normalt er jeg til opvisning hver eneste weekend i marts og april. I år var der slet ikke nogen, på grund af coronaepidemien. Pludseligt havde jeg meget mere fritid, men jeg savnede virkeligt gymnastikken, fortæller hun.

Efter sommerferien skal Mathea på Gymnastikefterskolen Stevns.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk