14. august 2020
72 elever fra landbrugsuddannelses på Landbrugsskolen Sjælland blev fredag færdige som landmænd. Flere af dem fik udmærkelser med på vejen. PR-foto
72 elever fra landbrugsuddannelses på Landbrugsskolen Sjælland blev fredag færdige som landmænd. Flere af dem fik udmærkelser med på vejen. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nybagte landmænd hædret med udmærkelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nybagte landmænd hædret med udmærkelser
Kalundborg - 03. juli 2020 kl. 17:54
Af Anna Egeris Karstoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På Landbrugsskolen Sjælland i Høng er 72 nybagte landmænd netop sprunget ud på stribe og er klar til at træde ind i staldene, ud på markerne eller gå i gang med mere uddannelse.

- Igen i år har vi set en stribe flotte resultater blandt vores afgangselever. De går alle herfra med en stærk faglighed, brugbar viden og masser af sociale og dannende oplevelser, som vil være med dem for livet, udtaler den glade og stolte forstander på skolen, Henrik Lysemose Jensen i en pressemeddelelse.

Til dimissionen har skolen tradition for at bemærke elever, som har skilt sig positivt ud, og i år fik Frederikke Schmidt Mortensen prisen som »årets elev«, der indstilles af lærergruppen, og dermed en gavecheck sponsoreret af Nordea Bank.

- Denne anerkendelse betyder meget for mig. Det er et skulderklap, og det gjorde mig rigtig glad at blive udnævnt til denne fine pris, udtaler Frederikke Schmidt Mortensen, der også har været meget glad for tiden på skolen:

- At starte på Landbrugsskolen Sjælland er den bedste beslutning, jeg har taget. Jeg har lært meget, og vi har et virkelig fedt sammenhold og fællesskab, fortsætter hun.

Vil gerne være dyrlæge
I løbet af uddannelsen har hun været i praktik to steder. Hos Enghavegård i Mørkøv, som er en svineproduktion og hos Lykkensgård Avlscenter i Kalundborg.

Ud af de 72 elever, har 21 taget eux-uddannelsen - den erhvervsfaglige studentereksamen. Frederikke er én af dem, og det betyder, at hun nu står med både svendebrevet i hånden og en studenterhue på hovedet.

- Jeg valgte at tage landbrugsuddannelsen som eux for at få de bedste kort på hånden. Jeg vil gerne være dyrlæge, og jeg har søgt ind på Københavns Universitet, hvor jeg ved, at de gerne vil have elever med praktisk erfaring, forklarer Frederikke.

Mere hæder
»Årets elev i praktikken« indstilles af elevernes læremestre og udvælges af skolens uddannelsesudvalg. I år gik hæderen til Villiam Hasle Laursen, som fik en gavecheck sponsoreret af Jyske Bank.

Nick Dollerup blev blandt holdets elever valgt til at være »årets kammerat« og fik en gave af LandboUngdom.

Nu er alle eleverne i gang med at fejre deres præstationer. Forude venter mulighederne for de unge landmænd: et fedt job i branchen og mere uddannelse.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk