8. juli 2020
Lisbeth Enevoldsen, formand for Sejerø Kulturhus holdt åbningstale for udstillingen. Foto: Kåre Gade
gallery icon

Se billedserie

Lisbeth Enevoldsen, formand for Sejerø Kulturhus holdt åbningstale for udstillingen. Foto: Kåre Gade
Foto: KAARE GADE
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny udstilling: Henrys hegn er kulturarv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny udstilling: Henrys hegn er kulturarv
Kalundborg - 29. juni 2020 kl. 10:05
Af Eva Lyng Johansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et lille stykke af Sejerøs landskab er kommet indendøre på Sejerø Kulturhus og Museum - i form af fotoudstillingen »Henrys hegn«, som åbnede søndag eftermiddag.

I en række landskabsfotografier skildrer journalist og fotograf Kåre Gade det sydøstlige Sejerø, hvor gårdejer Henry Larsens karakteristiske hegn skaber sammenhæng i det særprægede og varierede landskab.

Formand for Sejerø Kulturhus Lisbeth Enevoldsen spøgte i sin åbningstale med, at mange havde moret sig over, at Henrys gamle hegn nu skulle på udstilling.

- Men det er vigtigt, at vi ikke bliver historieløse og glemmer at skønne på vores kulturarv - og det er Henrys hegn faktisk en del af. Derfor skal vi øboer være glade for, at der kommer nogen hertil, der kan hjælpe os med at blive opmærksomme på det særlige ved Sejerø, sagde hun.

Om sine fotografier siger Kåre Gade, at han er optaget af, hvordan mennesker sætter spor i landskabet.

- Det meste af det, vi i Danmark kalder natur, er i en eller anden udstrækning formet af mennesker. Det gælder også på Sejerø, siger Kåre Gade.

Han peger på, at den store, savanneagtige strandeng Øren er præget af, at området er blevet brugt til græsning af heste og får.

- Nu har Henry Larsen skåret ned på sin bestand af får. Når dyreholdet ændrer sig, vil det også ændre landskabets karakter, fordi tjørn og andre buske og småtræer får mulighed for at brede sig. På den måde forandrer kulturlandskabet sig fra generation til generation, siger han.

Gæster, som besøger udstillingen, får udleveret et kort med en vandrerute og en opfordring til at opleve landskabet og hegnene i virkeligheden.

- Jeg håber, at mine billeder kan bidrage til, at flere får øjnene op for Sejerøs helt særlige landskab, siger Kåre Gade, som har haft sommerhus på øen siden 2004.

- I et bredere perspektiv vil jeg gerne vise, at der gemmer sig uendeligt mange visuelle oplevelser inden for et lille, lokalt område, når man først får blik for det. Alle udstillingens fotografier er taget inden for en radius af 500 meter. Alligevel er der mennesker, som endda selv bor i området, der undrer sig over, hvor nogle af billederne er taget, siger han.

Omkring 30 gæster var mødt op til ferniseringen, som er den 16. sommerudstilling, siden Sejerø Kulturhus åbnede.

Blandt gæsterne var arkitekt Otto Weitling, som har tegnet udstillingsbygningen. Udstillingen er støttet af Kalundborg Kommunes kultur- og fritidsudvalg.

En bog med samme titel forventes at udkomme på Forlaget Vandkunsten senere i 2020. Udstillingen er åben alle ugens dage til og med søndag den 9. august.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk