16. juli 2020
Vibeke Malmberg (til venstre i billedet) starter efter sommerferien som ny skoleleder på Friskolen på Røsnæs. Her sammen med skolebestyrelsesformand Karin Anholm. Foto: Thomas Rye
gallery icon

Se billedserie

Vibeke Malmberg (til venstre i billedet) starter efter sommerferien som ny skoleleder på Friskolen på Røsnæs. Her sammen med skolebestyrelsesformand Karin Anholm. Foto: Thomas Rye
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny skoleleder besøgte Friskolen på Røsnæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny skoleleder besøgte Friskolen på Røsnæs
Kalundborg - 26. maj 2020 kl. 20:29
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ny skoleleder på Friskolen på Røsnæs bliver den 60-årige Vibeke Malmberg. Hun får til opgave at udvikle den lille friskole og styrke skolens overbygning.

Tirsdag eftermiddag mødte personalet på Friskolen på Røsnæs for første gang den 60-årige Vibeke Malmberg, der efter sommerferien skal være ny skoleleder på skolen.

- Vibeke Malmberg blev udvalgt blandt syv ansøgere efter en grundig ansættelsesproces. Hun er en meget erfaren skoleleder, og vi er i skolens bestyrelse overbevist om, at hun er den rigtige person til at stå i spidsen for Friskolen på Røsnæs udvikling, siger formand for skolebestyrelsen Karin Anholm.

Vibeke Malmberg ser det som sin opgave, at være med til at udvikle Friskolen på Røsnæs i en positiv retning.

- Skolen skal professionaliseres og fagligheden skal styrkes, men det er vigtigt, at der sker på en måde, så der er fælles fodslag mellem ledelse og medarbejdere, og så medarbejderne kan se sig selv i udviklingen, siger den kommende skoleleder, der nævner friskolens overbygning som et særligt fokusområde.

- Bestyrelsen og jeg er enige om, at skolens overbygning skal sparkes i gang. Friskolen på Røsnæs vil altid være udfordret af sin geografi med vand på tre sider, så det er afgørende at vi styrker vores tilbud, så de er så attraktive som muligt, så vi også i fremtiden kan tiltrække elever, siger hun.

Vibeke Malmberg har sin baggrund på Dyhrs Skole i Slagelse, hvor hun arbejdede som lærer i 16 år, inden hun blev afdelingsleder i fem år. Herefter blev hun skoleleder på Landsgrav Friskole i Slagelse, efterfølgende blev hun skoleleder på Ringsted Lilleskole.

- Det er tre meget forskellige skoler jeg har arbejdet på, med forskellige indgangsvinkler til faglighed, kreativitet og undervisning. Jeg har lært rigtig meget af min tid på de tre skoler, fortæller hun.

Det sidste job bestred Vibeke Malmberg indtil hun for fem år siden rejste med sin mand til North Carolina i USA, hvor han var blevet udstationeret for Novozymes.

- Det var en mulighed som bød sig. North Carolina er et fantastisk sted at leve, og de sidste år har været en stor oplevelse, fortæller hun.

Vibeke Malmberg bor i Slagelse sammen med sin mand. Parret har sammen fire sønner.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk