7. marts 2021
Byggeri af de sidste 27 km motorvej til Kalundborg er en del af det nye regeringsgrundlag.
Byggeri af de sidste 27 km motorvej til Kalundborg er en del af det nye regeringsgrundlag.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny regering: Motorvej helt til Kalundborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny regering: Motorvej helt til Kalundborg
Opdateret 30. november 2016 kl. 11:22
Kalundborg - 28. november 2016 kl. 12:37
Af Morten D. Christensen og Bjarne Robdrup

Den nye regering har skrevet Kalundborg-motorvejen og elektrificering af Nordvestbanen ind i regeringsgrundlaget. Men samtidig afviser den kommende erhvervsminister, Brian Mikkelsen (K), at Kalundborg-motorvejen bliver brugerfinansieret.

arrow Læs også: Ny motorvej med i planen

Sådan har de to socialdemokratiske folketingsmedlemmer fra Nordvestsjælland, Rasmus Horn Langhoff og Kaare Dybvad, ellers læst regeringsgrundlaget. Der står, at »regeringen ønsker at bygge videre på erfaringerne« fra den kommende bro over Roskilde Fjord, der er delvist brugerfinasieret, og »undersøge mulighederne for hel eller delvis brugerfinansiering af konkrete nye infrastrukturprojekter.«

- Der står i regeringsgrundlaget, at man vil undersøge brugerbetaling på nye projekter i forbindelse med, at man nævner Kalundborg-motorvejen. Det læser jeg som, at man overvejer at bruge den model på Kalundborgmotorvejen, og det er en rigtig dårlig idé, siger Rasmus Horn Langhoff.

Sammen med Kaare Dybvad vil han indkalde den ny transportminister, Ole Birk Olesen (LA), i samråd.

- Jeg er glad for meldingen, hvis Brian Mikkelsen har ret. Men taler han som lokalt folketingsmedlem eller som minister på vegne af regeringen i denne sag? Det vil vi gerne have slået fast, siger Kaare Dybvad.

Brian Mikkelsen afviser kategorisk, at det kommer til at koste penge at køre på motorvejen.

- Kalundborg motorvejen bliver selvfølgelig fuldstændig gratis at køre på, så vi får sat skub i erhvervsudviklingen på Sjælland, siger ministeren til Nordvestnyt. Og så fortsætter han:

- Regeringsgrundlaget bygger på, at Kalundborg-motorvejen skal færdiggøres med de sidste 27 km, som ifølge uafhængige undersøgelser vil give 1000 nye arbejdspladser og en vækst på 1,5 milliarder kroner.

- Jeg er ikke i tvivl om, at motorvejen bliver et stort løft for hele Nordvestsjælland, fordi der skabes mere vækst i Kalundborg, Holbæk og Odsherred.

- Eventuelle beslutninger om brugerfinansiering vil i givet fald omhandle helt nye projekter. Det kan være nye broer eller tunneler, siger Brian Mikkelsen.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk