29. juli 2021
Northern Light-ventilatoren er den første at sin art, som i en og samme løsning gør det muligt at sikre en effektiv opblanding og desinficering af luften samtidig med, at der er mennesker i et lokale.
Northern Light-ventilatoren er den første at sin art, som i en og samme løsning gør det muligt at sikre en effektiv opblanding og desinficering af luften samtidig med, at der er mennesker i et lokale.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny opfindelse: Ventilator kan dræbe corona-virus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny opfindelse: Ventilator kan dræbe corona-virus
Kalundborg - 13. januar 2021 kl. 08:30
Af Ulrik Reimann

Truslen fra luftbårne vira - for eksempel Covid-19 - er større end nogensinde, og alle virksomhedsledere ønsker derfor at beskytte deres medarbejderne bedst muligt mod de usynlige trusler.

arrow Læs også: Folketinget lukker delvist ned grundet corona

Hidtil har det været en vanskelig opgave at rense luften effektivt for smitte samtidig med, at mennesker befandt sig i lokalet. Men en ny, danskproduceret opfindelse ændrer på dette.

Den danske producent af HVLS-ventilatorer - hvor bogstaverne står for »High Volume - Low Speed«, altså store, lydløse og langsomt roterende loftsventilatorer - Nordicco, der har base i Fredericia, har nemlig i samarbejde med el-installatørvirksomheden Werths El i Kalundborg og UVC-lysspecialist Ultraaqua i Aalborg udviklet en ny generation af ventilatorer med desinficerende UVC-lamper indbygget i ventilatorvingerne.

Serien er opkaldt efter Nordlyset og bærer navnet »Northern Light«. Den nye opfindelse er den første at sin art, som i en og samme løsning gør det muligt at sikre en effektiv opblanding og desinficering af luften samtidig med, at der er mennesker i et lokale.

Det lyder umiddelbart som et produkt, der kan blive meget stor efterspørgsel på. Hvad er de tre samarbejdspartneres forventninger til, hvordan Northern Light-ventilatorerne bliver modtaget både på hjemmemarkedet og over hele verden?

- Tak for de rosende ord. Vi har selv stor tiltro til produktet og er meget spændte på modtagelsen, fortæller Mads Overgaard fra Werths El.

Der er søgt om patent for den nye teknologi over hele verden, og fra i dag introduceres det nye, virusdræbende ventilatorprodukt både herhjemme og i udlandet.

arrow Pia K: Folketing på vågeblus forsinker vigtig lovgivning
13. januar 2021 kl. 10:02 Opdateret: kl. 10:04
arrow Klar forventning: Intet åbner på mandag - måske til foråret
13. januar 2021 kl. 10:02 Opdateret: kl. 11:57
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk