22. marts 2019
Her er det kvinderne, nogle med børn, Michael Simonsen fra Føtex (til højre), Kirsti Thygesen fra Kvickly (nr. to fra venstre) og en del fra jobcentret. Foto: Martin Stokkebro Moestrup
gallery icon

Se billedserie

Her er det kvinderne, nogle med børn, Michael Simonsen fra Føtex (til højre), Kirsti Thygesen fra Kvickly (nr. to fra venstre) og en del fra jobcentret. Foto: Martin Stokkebro Moestrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny metode har skabt succes for integrationsprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny metode har skabt succes for integrationsprojekt
Kalundborg - 25. juni 2018 kl. 20:46
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De seneste 12 uger har ti syriske kvinder som en del af et integrationsprojekt arbejdet i Føtex og Kvickly i Kalundborg. Begge dagligvarekæder har før samarbejdet med Jobcenter Kalundborg om integration af borgere uden meget dansk, men det netop overståede projekt har kunnet noget særligt.

- Der har været en kæmpe forskel i forhold til de sprogpraktikanter, vi har haft før. Når I har haft fri, har kollegerne virkelig kunne mærke det, fortæller servicechef i Føtex Michael Simonsen denne fredag formiddag, hvor vi er til officiel afslutning af projektet i Jobcenter Kalundborgs lokaler på Torvet i Kalundborg.

Også varehuschef i Kvickly Kirsti Thygesen sender et par rosende afsluttende ord til de syriske kvinder.

- I har virkelig gjort en forskel. Det er gået langt bedre, end jeg havde håbet på, og I har været rigtig gode forbilleder for fremtidige praktikanter, fortæller hun.

Noget nyt ved projektet er, at jobcentrets undervisning af kvinderne, har været udarbejdet i samarbejde med Føtex og Kvickly. Kvinderne har lært om arbejdspladskultur og kollegialt samarbejde. Og på helt konkrete områder har partnerne i projektet kunne mærke en stor forskel. Både Kvickly, Føtex og Jobcenter Kalundborg nævner eksempelvis, at det at møde til tiden eller at melde sig selv eller sit barn syg har fungeret bedre i det her projekt end i tidligere.

Randa Mohammed Naous, har været glad for at deltage i projektet.

- Jeg havde hørt mange negative ting om praktik i et supermarked, men de er alle blevet skudt ned. Det har været godt med kollegerne og opgaverne har været genkendelige, siger hun.

Sammen med otte af de andre kvinder (den sidste stoppede midt i projektet) er hun nu via projektet gået fra i arbejdsmarkeds-lingo at være aktivitetsparat til at blive jobparat.

- Jeg vil gerne arbejde i et supermarked, men uanset hvad vil jeg bare gerne have et arbejde, siger hun.

Kvickly, Føtex og Jobcenter Kalundborg fortæller, at de ser gode muligheder i lignende projekter fremover.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk