22. marts 2019
Jacob Brobæk Kiær har arrangeret sit første motionsløb. Hans bedste maraton-tid er 3 timer, 9 minutter og 58 sekunder.   Fotos: Jørn Nymand
gallery icon

Se billedserie

Jacob Brobæk Kiær har arrangeret sit første motionsløb. Hans bedste maraton-tid er 3 timer, 9 minutter og 58 sekunder. Fotos: Jørn Nymand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny løbsarrangør på banen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny løbsarrangør på banen
Kalundborg - 22. september 2018 kl. 12:53
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jacob Brobæk Kiær, Kalundborg, er vild med at løbe og udfordre sig selv. Nu vil han gerne have endnu flere med ud og løbe, og derfor arrangerer han sit første løb 13. oktober - et halv- og helmaraton.

For to år siden fuldførte han en ironman - kongedistancen inden for sportsgrenen triatlon med 3,8 km svømning, 180 km cykling og et afsluttende maratonløb på 42 km. Det mål satte han sig tre år, før det lykkedes. Nu har han sat sig et nyt mål: han vil op i Klub 100 Maraton og være blandt dem, der har løbet 100 maratonløb.

Lige nu har han løbet 35, og de 24 af disse løb har Jacob Brobæk Kiær gennemført som veganer. De seneste to år har han været nemlig veganer, og det vil sige, han bl.a. har undgået animalske produkter som kød, mælk, honning, læder, uld og produktet testet på dyr.

- Jeg tog beslutningen om at blive veganer lige efter jul, hvor jeg var blevet rigtig træt af al den julemad. Også min kone og vores barn, som vi fik for en måned siden, er veganer.

Flere lokale løb
Vegan Run er navnet på det løb, som Jacob Brobæk Kiær har arrangeret lørdag den 13. oktober.

- Løbet er for alle, der har lyst til at prøve kræfter med et lille hyggeligt løb, pointerer initiativtager Jacob Brobæk Kiær, som synes, der arrangeres for få løb i området, derfor træder han nu ind på scenen og arrangerer et løb, så de lokale løbeenthusiaster ikke behøves at køre ud af byen denne weekend for at få tilfredsstillet løbelysten sammen med andre.

Løbet afvikles rundt om Byens Mose, på stier og på asfalt langs Kalundborg Fjord og Gisseløre.

Der er depot ved start/mål på Mosevangen, og her her er der drikkelse i form af vand, saft og sodavand samt chips, mørk chokolade, saltstænger, kiks og nødder og i frugtafdelingen er der banan, melon og appelsin.

Medaljer til alle
Løbet bliver afviklet efter cannonball-princippet, hvor der er tre vigtige regler: man er selv ansvarlig for din sluttid, uret må under ingen omstændigheder stoppes undervejs og så må urets autopause-funktion være deaktiveret.

Der bliver løbet efter Klub 100 Maratons reglement, hvilket betyder, at: der minimim skal være fem deltagere til start på maraton, og minimum tre der gennemfører, for at løbet tæller officielt til Klub 100 statistikken.

Alle, der gennemfører løbet, uanset hvilken distance man er tilmeldt, får en medalje og kommer med på diplomet.

På hjemmesiden veganrun.dk står de praktiske oplysninger vedrørende løbet.

- Det her første løb er en test. Går det godt, så kommer der flere, lover Jacob Brobæk Kiær, som håber på 20-30 tilmeldinger.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk