18. oktober 2019
Museumsejer og traktorentusiast Ivan Laursen får stor ros for sin bog om »Bukh - Motorfabrikken og traktorerne«. Foto: Mie Neel
Museumsejer og traktorentusiast Ivan Laursen får stor ros for sin bog om »Bukh - Motorfabrikken og traktorerne«. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny bog om Bukh sælger godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny bog om Bukh sælger godt
Opdateret 20. juni 2019 kl. 10:28
Kalundborg - 19. juni 2019 kl. 19:15
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er godt salg i bogen »Bukh - Motorfabrikken og traktorerne«, som er forfattet af museumsejer Ivan Laursen fra Samsø.

Bogen, der er blevet anmeldt som »et fantastisk værk« i magasinet Traktor Tech, solgte 400 eksemplarer i det første par uger efter trykningen af første oplag, som er på 1000 stk.

Traktor Techs anmelder skriver blandt andet, at »forfatter Ivan Laursen har gjort et usædvanligt godt og præcist stykke arbejde vedrørende at samle data og fotos sammen om Bukh & Gry og senere Bukh-produkterne, lige fra virksomhedens start i Hørve i 1904, og til bygninger og resterende inventar i Kalundborg blev afhændet i 1995.«

Det bemærkes også, at når man først har læst bogen minutiøst, har man efterfølgende et fantastisk opslagsværk om virksomhedens produkter, der i en lang periode havde en stor betydning for mekaniseringen af dansk landbrug op igennem den nyere historie.

I 1995 overtog Åbenrå Motorfabrik produktionen af Bukh-motorerne.

Ivan Laursen brænder for gamle traktorer i almindelighed og det gamle, danske mærke Bukh i særdeleshed, og han er manden bag Samsø Landbrugsmuseum, der omfatter en fin samling veterantraktorer.

Den sidste Bukh-traktor fra Kalundborg blev produceret i 1968.

Bogen »Bukh - Motorfabrikken og traktorerne« er udgivet af landbrugsmuseet, hvorfra den kan bestilles. Prisen er 398 kroner.

ur

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk