21. september 2021
Det er stadig hemmeligt, hvordan Lundbye-skulpturen kommer til at se ud, men her er et foto af den indpakkede ler-model, der dannede grundlag for bronce-­afstøbningen i Toscana. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Det er stadig hemmeligt, hvordan Lundbye-skulpturen kommer til at se ud, men her er et foto af den indpakkede ler-model, der dannede grundlag for bronce-­afstøbningen i Toscana. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny Lundbye-skulptur overdrages snart til borgerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny Lundbye-skulptur overdrages snart til borgerne
Kalundborg - 27. juli 2021 kl. 19:39
Af Stefan Andreasen

Lundbye-komitéen er nu klar til at invitere til ét af højdepunkterne ved Lundbye Kunstfestival 2021, afsløringen af billedkunstner Maja Lisa Engelhardts skulptur af Johan Thomas Lundbye, der er modelleret og støbt på et bronzestøberi i den toscanske by Pietrasanta og nu vender hjem til Kalundborg.

Den 2,4 meter høje skulptur af guldalder-bysbarnet kommer til at stå på en nyanlagt plads på hjørnet af Klosterparkvej og J. Hagemann-Petersens Allé - lidt tilbagetrukket ind mod Klosterparken.

Soklen er gravet ned i jorden, og der er sået græs over, så det ser ud som om, Lundbye kommer gående i græsset fra en studietur på Røsnæs, med kursen sat mod fødehjemmet i Skibbrogade.

Afsløringen finder sted lørdag den 7. august kl. 12.30, hvor borgmester Martin Damm vil tale, og hvor Lundbye-komitéens formand, Holger Prehnum, overdrager skulp­turen til Kalundborg Kommunes borgere.

Det har kostet 1,4 mio. kr. at realisere Maja Lisa Engelhardts bronzeskulptur af J. Th. Lundbye og anlægge sokkel og plads.

Lundbye-komitéen har fået en donation på 750.000 kr. fra den lokale Bent O. Jørgensens Fond og 550.000 kr. fra Kalundborg Kommunes »kunstfond«, der siden 1970'erne har stået på en konto til indkøb af »det store kunstværk«.

En donation på 250.000 kr. fra Den danske forskningsfond var den sidste brik i finansieringen af skulpturen.

De tre kunstner-venner

Ved indvielsen vil Vestsjællands Kammerkor synge danske sange.

Efter skulpturindvielsen åbner Lundbye Kunstfestivals hovedudstilling i Bispegården kl. 14 med privatejede værker af maler-vennerne J. Th. Lundbye, Lorenz Frølich og P.C. Skovgaard.

Udstillingen åbnes af Ettore Rocca, filosof og medforfatter til bogen »Længsel - Lundbye og Kierkegaard«.

Efter ferniseringen opføres Niels W. Gades nationalromantiske »Elverskud« i Vor Frue Kirke - et festspil for solister, kor og orkester med nogle af de mest kendte og elskede melodier fra den danske guldalder, blandt andet »I østen stiger solen op« og »Så tit jeg rider mig under ø«.

Graabrødre Kammerkor med sangsolister og orkester, dirigeret af Egil Kolind, opfører værket.

Fotos og keramik-vaser

Søndag den 8. august er der fernisering på tre udstillinger på Lerchenborg Gods som led i Lundbye Kunstfestival 2021.

66 udvalgte fotos fra festivalens landsdækkende fotokonkurrence »Det kjære Danmark 2021« vises side om side med keramiker Anne Rolsteds vase-og bogprojekt »52 vaser - 52 buketter« og H.C. Andersen Art Centers plancheudstilling om et planlagt oplevelses- og videnscenter på Lerchenborg.

Udstillingen åbnes af Axel Gadegaard, koordinator for fotokonkurrencen, og han vil også afsløre navnene på fotokonkurrencens vindere.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk