1. april 2020
Historierne om lugtgenerne fra Kalundborg Bioenergi på Asnæsvej kom første gang frem i sensommeren 2018. Foto: Per Christensen
Historierne om lugtgenerne fra Kalundborg Bioenergi på Asnæsvej kom første gang frem i sensommeren 2018. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu vil politikere politianmelde biogas-anlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu vil politikere politianmelde biogas-anlæg
Kalundborg - 05. april 2019 kl. 10:51
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Grænsen er nået for problemerne med lugten fra biogasanlægget Kalundborg Bioenergi og de mange borgerklager, lugten har medført. Det mener medlemmerne af teknik- og miljøudvalget i Kalundborg Kommune, der holdt møde torsdag. Her var der et orienteringspunkt på om sagen, men udvalget valgte ikke at tage orienteringen til efterretning og i stedet skride til handling.

arrow Læs også: Kommunen: Arbejder på biogasanmeldelse

- Vi finder situationen stærkt uholdbar og opfordrer administrationen til at tage næste skridt i forhold til myndighedsbehandlingen, siger udvalgsformand Jakob Beck Jensen (V).

Næste skridt er, at Kalundborg Kommune som tilsynsmyndighed udarbejder en politianmeldelse. Udvalget mener ikke, at Kalundborg Bioenergi har levet op til de krav, der står i anlæggets miljøgodkendelse.

- Vi har haft forståelse for, at der har været en indkørselsperiode. Men vi kan bare konstatere, at virksomheden ikke har levet op til at give ordentlig information til naboerne, når der lugter, og at den ikke har levet op til kravene i rapporten om, at der ikke må være lugtgener. Det er vi slet ikke tilfredse med, siger Jakob Beck Jensen.

Nordvestnyt har været i kontakt med Kalundborg Bioenergi, men virksomheden ønsker ikke at kommentere på sagen, da den ikke har fået politianmeldelsen bekræftet af kommunen. Kalundborg Bioenergi er ejet af virksomheden Bigadan, der ejer 60 procent, og af Ørsted (tidligere Dong Energy), der ejer 40 procent.

arrow Naboglæde over politianmeldelse
05. april 2019 kl. 10:54 Opdateret: kl. 10:54

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk