18. oktober 2018
Handicapfaciliteter ved en kommende togstation i Kalundborg Øst gør projektet dyrere. (Arkiv)
Handicapfaciliteter ved en kommende togstation i Kalundborg Øst gør projektet dyrere. (Arkiv)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Novo-station bliver seks mio. dyrere end forventet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Novo-station bliver seks mio. dyrere end forventet
Opdateret 19. juni 2017 kl. 14:13
Kalundborg - 19. juni 2017 kl. 13:23
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) har i et møde med blå bloks ordførere anerkendt, at der skal bevilges penge til station Øst - det trinbræt, der ønskes ført ud til Novo.

arrow Læs også: Kalundborg-pres for at få millioner til ny togstation

Men Villum Christensen, LA's transportordfører, peger på, at »sagen har vist sig at blive noget dyrere end forventet ved detailprojekteringen, omkring seks mil­lioner kroner«:

- Det skyldes især terrænforhold og særlige krav om handicapfaciliteter, oplyser han.

I mødet blev det oplyst, at en betydelig del af overskridelsen kunne klares, hvis ikke Kalundborg Kommune selv var meget krævende omkring handicapkravene. Eksempelvis at man kun sikrede en elevator til den ene side.

- Det blev faktisk oplyst på mødet, at det meste af overskridelsen har sammenhæng med udgifter til netop handicapfaciliteter.

Villum Christensen er dog ikke i tvivl om, at projektet gennemføres. Det er forligskredsen »Bedre og billigere Offentlig Transport«, som finansierer planerne. Et af partierne bag er Socialdemokratiet, som Rasmus Horn Langhoff tilhører. Han siger:

- Jeg rykker nu transportministeren for midlerne til etableringen af stationen øst for Kalundborg. Der er en klokkeklar politisk aftale bag - så der er ingen svinger i valsen. Det er sådan set bare at komme i gang.

Rasmus Horn spørger blandt andet ministeren: - Jævnfør artiklen i Nordvestnyt »Kalundborg-pres for at få millioner til ny station« bedes ministeren give en status på, hvor langt vi er med etableringen af det nye stationsbyggeri øst for Kalundborg, samt status på finansieringen. Rasmus Horn beder ministeren bekræfte, at Kalundborg Kommune vil modtage det aftalte millionbeløb til etableringen af det nye stationsbyggeri øst for Kalundborg, som et bredt flertal i Folketinget har vedtaget, og så vil han gerne vide, hvornår transportministeren forventer, at Kalundborg Kommune vil modtage det aftalte beløb til etableringen af stationsbyggeriet øst for Kalundborg.

Afslutningsvis spørger han Ole Birk Olesen om, hvorvidt ministeren forventer, at tidsplanen for etableringen af stationsbyggerietvil blive overholdt.

arrow Hvad skal den nye togstation hedde?
06. april 2017 kl. 18:49 Opdateret: kl. 08:10
arrow Ny station rykker lidt nærmere
23. marts 2016 kl. 17:30 Opdateret: kl. 16:26
arrow Kalundborg får ny station
22. maj 2015 kl. 10:43 Opdateret: kl. 22:40

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk