14. december 2018
Det er EUC Nordvestsjælland, der har udarbejdet ranglisten baseret på tal fra Region Sjælland. Foto: Peter Andersen
Det er EUC Nordvestsjælland, der har udarbejdet ranglisten baseret på tal fra Region Sjælland. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nordvestsjælland er bedst til at skaffe praktikpladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordvestsjælland er bedst til at skaffe praktikpladser
Kalundborg - 18. maj 2018 kl. 13:25
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Historien om manglende praktikpladser fylder meget i de landsdækkende medier og i det politiske landskab, men i de nordvestsjællandske kommuner gør man noget ved det, skriver Nordvestnyt.

Kalundborg, Holbæk og Odsherred Kommuner placerer sig helt i toppen, når det handler om at skaffe praktikpladser. Kun Slagelse Kommune er foran blandt Region Sjællands 17 kommuner.

Det er EUC Nordvestsjælland, der har regnet sig frem til omfanget af praktikpladser i regionen, baseret på tal for antallet af praktikpladser fra Region Sjællands Uddannelsesanalyse 2017.

Fordelingen af placeringerne bygger på det samlede antal praktikpladser i forhold til de enkelte kommuners befolkningstal.

EUC Nordvestsjælland konkluderer, at der nu »i stedet tales om en stor mangel på faglært arbejdskraft, og der er gjort flere politiske tiltag for at forbedre virksomhedernes muligheder og vilkår i forbindelse med at tage en lærling - for skal fremtidens faglærte arbejdskraft sikres, skal der investeres i praktikpladser«.

Undersøgelsen peger på det samlede antal praktikpladser, der er tilvejebragt i kommunerne, men også på tallene for, hvor mange private praktikpladser, der er skabt.

I det samlede resultat fører Slagelse foran Kalundborg, Holbæk og Odsherred, mens tal for private praktikpladser placerer Kalundborg som nummer et foran Slagelse, mens Odsherred og Holbæk er henholdsvis nummer fem og nummer seks.

Og der er langt fra toppen i Nordvestsjælland til de kommuner, som placerer sig i bunden.

En advarsel
Steen Søgaard, der er formand for Dansk Industri i Vestsjælland, glæder sig - og sender samtidig en advarsel:

- Tallene ser fine ud. Men det må ikke blive en sovepude. Vi skal stadig arbejde for, at flere unge tager en erhvervsuddannelse. Her må erhvervsskolerne, folkeskolerne, kommunerne, Folketinget og de unge selv yde en indsats.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk