27. maj 2020
Pernille Mejslov har valgt at bosætte sig på Færøerne.
gallery icon

Se billedserie

Pernille Mejslov har valgt at bosætte sig på Færøerne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nordisk kultur-festival: Kunstner tog enkelt-billet til Færøerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordisk kultur-festival: Kunstner tog enkelt-billet til Færøerne
Opdateret 16. april 2019 kl. 09:04
Kalundborg - 15. april 2019 kl. 20:23
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ved årsskiftet 2016-2017 gennemførte billedkunstner Pernille Mejslov en drastisk beslutning - hun tog sin hund, en kuffert og en enkeltbillet til Færøerne for at gentænke sit arbejdsliv, og siden har hun boet i Tórshavn og arbejdet som billedkunstner og illustrator, workshop- og foredragsholder og inspirator til det simple liv.

Som led i den igangførende Nordisk Kulturfestival i Kalundborg udstiller Pernille Mejslov i Ubby Forsamlingshus: Pastel-billeder med farverige motiver fra den færøske natur og hastigt indfangede kul-tegninger fra koncerter og danse-forestillinger. Der er fernisering på udstillingen fredag den 19. april kl. 13.

Pernille Mejslov er opvokset i Hørve og har boet i en årrække i landsbyen Biltris ved Skibby i Hornsherred.

På Færøerne har de daglige ture ved havet og vandreturene i fjeldene med vandreforeningen givet Pernille Mejslov en særlig urnordisk tone i pastel-billederne - fra mørke og melankoli til styrke og sammenhold.

- Jeg mødte Pernille sidste år på Færøerne, hvor jeg var til jazzkoncert i Tórshavn, da vi var på turné deroppe, fortæller visesanger Lone Wernblad, initiativtager til Nordisk Kulturfestival i Kalundborg.

- Hun maler og tegner den færøske natur og tegner til mange koncerter. Hun er fantastisk til at fange øjeblikket og intensiteten i musikernes udtryk. Hun vil sidde og tegne til vores gallakoncert til festivalen og sikkert også til andre koncerter, siger Lone Wernblad.

Til ferniseringen vil guitarist og forfatter Henrik Strube levere et musikalsk indslag.

- Jeg havde Henrik Strube og Pete Repete hjemme i mit hjem i Biltris til stuekoncert for tre år siden, og siden har vi holdt kontakt, fortæller Pernille Mejslov.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk