8. august 2020
To af de frivillige i Værket i Kalundborg. Værkets leder, Linda Larsen (tv) og Jeanette Nielsen. Privatfoto
To af de frivillige i Værket i Kalundborg. Værkets leder, Linda Larsen (tv) og Jeanette Nielsen. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Netværk for ensomme søger nye deltagere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Netværk for ensomme søger nye deltagere
Kalundborg - 12. december 2019 kl. 19:31
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Netværket for ensomme i Kalundborg har netop fejret sin første fødselsdag.

Værket er en Røde Kors-­aktivitet for mennesker i Kalundborg, som ofte føler sig alene. Netværksgruppen markerede sin et-års fødselsdag 11. december - og søger lige nu efter flere deltagere.

- Vi ved, at mangel på venner, familier eller nogen at tale med kan være invaliderende både psykisk og fysisk, og det vil vi gerne være med til at forhindre, siger den frivillige leder i Værket Kalundborg, Linda Larsen.

Værket henvender sig til mennesker mellem 30 og 60 år, der ikke synes, de har kontakt nok med andre. Værket giver deltagerne mulighed for at møde andre voksne i trygge rammer og samtidig træne deltagernes sociale kompetencer. Ambitionen er at give deltagerne positive erfaringer med at være sammen med andre voksne og at styrke dem i at etablere og bevare relationer.

En analyse har vist, at flere end 150.000 danskere i alderen 30-60 år kæmper med alvorlig ensomhed, og tilbud til denne gruppe har været sparsomme. Det var baggrunden for, i 2015, at etablere Værket - netværk for voksne, der er et tilbud til voksne, der oplever længerevarende ensomhed.

- Det er afgørende for alle mennesker at have et socialt fællesskab, og det tror jeg på, at vi sammen kan give hinanden også her i Kalundborg. Vi arbejder med at skabe et rum, hvor alle føler sig velkomne, siger Linda Larsen.

I Værket mødes 10-12 mennesker, med toltre frivillige, til samtaler, samvær og aktiviteter i et ligeværdigt fællesskab.

Plads til flere
Der er lige nu plads til flere deltagere i Værket, da man lokalt er ved at starte helt nyt hold op. Og det har gjort en forskel for de borgere, som har været en del af Værket i Kalundborg det første år.

- Det er på grund af Værket, at jeg føler mig stærk igen. Jeg har fået mere selvtillid, nye døre åbner sig, og jeg har lært nye mennesker at kende, fortæller en deltager i netværket, som ønsker at være anonym.

To af deltagerne har fået så meget overskud ud af at være med, at de nu selv er blevet frivillige.

Inden man kommer med i netværksgruppen, bliver man inviteret til en samtale med to af de frivillige. Her fortæller de frivillige mere om netværksgruppen, og deltageren får mulighed for at fortælle lidt om sig selv. Formålet er at afstemme forventninger.

Sådan gør du
Er man mellem 30 og 60 år og ofte føler sig alene, er der mere information om Værket at hente ved at kontakte frivillig leder, Linda Larsen, på telefon 61619902Man kan også skrive en mail til kalundborg.vaerket@rodekors.dk

Lidt mere baggrund: I 2014 gik Mary Fonden og Røde Kors sammen om at skabe fællesskaber for voksne danskere, der oplever langvarig ensomhed, gennem projektet Værket. Initiativet blev støttet af Velux Fonden og er i dag en af Røde Kors faste sociale aktiviteter.

Evalueringer viser, at tre ud af fire deltagere oplever, at følelsen af ensomhed er mindre efter at have deltaget i Værket.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk