17. maj 2021
Et af Naturpark Åmosens mange tilbud er natursporet, der blandt andet løber langs Halleby Å og til Tissø. Foto: Per Christensen
Et af Naturpark Åmosens mange tilbud er natursporet, der blandt andet løber langs Halleby Å og til Tissø. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Naturpark får fem år mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naturpark får fem år mere
Kalundborg - 21. maj 2019 kl. 08:05

Som den første i Danmark får Naturpark Åmosen fornyet sin status som Dansk Naturpark. Friluftsrådets bestyrelse har netop godkendt naturparkens ansøgning om fornyet status. En status som Dansk Naturpark har en varighed af fem år.

- Vi er stolte over at være den første naturpark, som får fornyet sin status, og vi håber, at fornyelsen kan være med til at sætte en masse spændende friluftslivsaktiviteter i gang. Det vil blive til glæde for hele det danske friluftsliv, siger bestyrelsesformand Henning Fougt.

Åmosen får roser med på vejen fra Friluftsrådet i forbindelse med fornyelsen.

- I Danske Naturparker er vi stolte af at give den første statusfornyelse til Naturpark Åmosen. Vi er imponerede over den udvikling, der allerede har været i naturparken, og ser frem til fem nye år med nye projekter til gavn for både natur og mennesker, siger Flemming Larsen, formand for Danske Naturparkers Nationalkomité og medlem af Friluftsrådets bestyrelse.

De kommende fem år vil man blandt andet se Istidsruten blive ført gennem naturparken, lige som at Åmosen har etableret et forskningssamarbejde med Roskilde Universitet (RUC).

- Naturpark Åmosen kommer med spændende bud på udvikling af en dansk naturpark. Budene er eksperimenterende samtidig med, at naturparken tilpasser sig naturen og understøtter lokales ønsker og behov. Den nye naturparkplan rummer masser af god inspiration for andre danske naturparker, siger projektleder for Danske Naturparker Sven-Åge Westphalen.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk